Branislav Borenović

PDP ne ulazi u Savjet ministara, nećemo biti opozicija dobrim rješenjima

  • 03.04.2019. 10:33

"Kao što ste čuli iz razgovora vlasti i opozicije koje smatramo korektnim, naš stav je da PDP ne ulazi u Savjet ministara BiH sa SNSD, SDA i HDZ", rekao je Branislav Borenović, lider PDP-a.

Spremni smo da razgovaramo i usaglašavamo stavove o ključnim pitanjima za Republiku Srpsku sa svim političkim partijama. Posebno pozdravljamo spremnost SNSD-a da s nama radi na izmjenama Izbornog zakona, Zakona o političkim strankama i formiranja tijela koje bi pratilo rad javnih medija u vlasništvu Republike Srpske", kaže Borenović.

On je naveo da je pokazano da , bez obzira na odnose, mogu postojati konstruktivni razgovori na relaciji vlast-opozicija.

"Spremni smo da u kontinuitetu razgovaramo sa svim političkim strankama o svim važnim pitanjima. Tu i opozicija mora biti konkretna, treba da nudi određena rješenja. Nije sve u pozicijama, funkcijama, da li ste ministar ili direktor, nego da li možete postići saglasnost oko nekih bitnih pitanja. PDP će uvijek djelovati protiv rješenja koja će ići na štetu građana Republike Srpske", rekao je Borenović.

On navodi da činjenica da su vlast i opozicija sjeli zajedno, te da kvaifikacija "izdajnici" gubi svaki smisao. Kaže da će naredni period pokazati da li je to tačno.

"Vidjećemo da li će se ta klima koja je bila prisutna ovo vrijeme biti mijenjana. Spremni smo na razgovore o svim prioritetnim stvarima. Nećemo biti opozicija dobrim rješenjima-većim platama, penzijama. Bićemo opozicija lošim rješenjima", kaže lider PDP-a.

Navodi da je dogovoreno da se sljedeći sastanak održi u naredna dva mjesecam te da je Predsjednistvo PDP-a apsolutno podržalo zaključke i da je odluka odraz stanja u PDP-u.

"Ja očekujem da se što prije formira Savjet ministara i da se završi ovo mrcvarenje politicke scene u BiH. Što se nas tiče, to treba da završe ključne stranke koje su dobile najviše glasova", izjavio je Branislav Borenović , predsjednik PDP-a.

 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.