Preokret

PDP ipak u skupštinskim klupama

  • 17.11.2018. 19:12

Dileme više nema - odbornici PDP-a će u skupštinske klupe. Iako su prije mjesec dana, na takozvanom Narodnom protestu, rekli da poslaničke mandate neće preuzeti, danas je druga priča. Lider PDP-a kaže da će, ipak, u Parlamet jer, tvrdi, njihovi glasači to od njih traže iako je tim istim glasačima, nedavno, rekao da će ući u Skupštinu samo da ostavi papir sa zahtjevima, a nakon toga odmah i izaći. 

"Narod koji nas je odabrao, koji od nas ima velika očekivanja, traže od nas da u parlamentima, i van parlamenata, djelujemo kao alternativa", kaže predsjednik PDP-a, Branislav Borenović.

Čim je stigla potvrda da će PDP-ovci u Narodnu skupštinu, stigle su i reakcije od brojnih razočaranih glasača koji su im ukazali povjerenje na izborima i koji su čvrsto vjerovali u "ne" poslaničkim mandatima, izrečenom u centru Banjaluke 13. oktobra. Najviše komentara je na društvenim mrežama od onih koji nisu zaboravili riječi opozicionara iz PDP-a da onaj ko uđe u Skupštinu podržava sve što što je loše. 

“SLATKA PARA NARODNA NE ODRIČU SE ONI TOGA”, “ONOLIKO GALAME NA TRGU BORENOVIĆU I OSTALI. ŠTA BI?", “OPET PDP PREVARE, OBEĆAO SI DA NEĆES PRIHVATITI  MANDAT”, samo su neki od komentara na vijest da će PDP ipak u Skupštinu.

Uz zeleno svjetlo novim mandatima, PDP je na današnjoj sjednici Glavnog odbora utvrdio i detalje djelovanja u Narodnoj skupštini Repubnlike Srpske i Parlamentu BiH. Tvrde da ostaju opozicija i pozivaju istomišljenike da im se pridruže. Odlučeno je i da šef kluba poslanika u Narodnoj skupštini bude Perica Bundalo, a njegov zamjenik Jelena Trivić.

“Mogu samo reći da ću iskoristiti sve svoje sposobnosti i iskustvo da to radim na častan i odgovoran način”, kaže Perica Bundalo iz PDP-a.

PDP će imati devet poslanika u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske. U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH imaće dva poslanika. 

Тагови: