Gradonačelnik Prijedora

Pavlović: Vratićemo povjerenje građana u efikasnost lokalne uprave

  • 03.01.2021. 10:20

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović istakao je da će vraćanje povjerenja u efikasnost rada lokalne zajednice biti dodatni izazov u vrijeme pandemije virusa korona, u uslovima znatno manjeg punjenja budžeta i mnogo većih očekivanja od onih koji računaju na pomoć Grada.

Pavlović je izjavio Srni da su građani Prijedora izgubili povjerenje u efikasnost rada lokalne zajednice.

- To su pokazali i na izborima time što su podržali viziju razvoja koju smo mi ponudili. Smatram da lokalna zajednica mora da bude na raspolaganju podjednako svim građanima i nije bitno da li neko dolazi da registruje firmu, zanatsku djelatnost ili se obraća za pomoć. To je ono na čemu insistiram - rekao je Pavlović.

On je dodao da u ovoj godini predstoji borba da se sačuva zdravlje stanovništva i ljudski životi, da se na najbolji način organizuje liječenje oboljelih kovid pacijenata, poboljša organizacija zdravstvenog sektora u ovim teškim epidemiološki trenucima na primarnom i sekundarnom nivou zdravstvene zaštite.

- Nakon toga, pokušaćemo da nađemo način kako pomoći onima koji su, zbog djelatnosti kojima se bave, najviše pogođeni pandemijom. Namjeravam da obavim razgovore sa predstavnicima privrednika, zanatlija, trgovaca i ugostitelja kako bismo tražili najbolje rješenje da ti ljudi opstanu u teškom vremenu uzrokovanom pandemijom virusa korona, jer su oni potrebni gradu - rekao je Pavlović.

On je najavio da će, nakon što bude sagledano stanje dugovanja i potraživanja Gradske uprave, utvrditi prioritete i pravce daljeg djelovanja.

- Prijedorčani mogu da budu sigurni da će Gradska uprava odgovorno se suočiti sa svim izazovima teškog vremena i pri tom će raditi isključivo u interesu građana - naglasio je Pavlović.

Pored epidemije virusa korona i posljedica koje ona ostavlja na kompletan ekonomski i društveni život, Pavlović je naveo da se Srpska suočava sa novim problemima usljed zemljotres koji je krajem prošle godine pogodio pojedine lokalne zajednice u pograničnom području sa Hrvatskom.

Pavlović kaže da je Gradska uprava Prijedor veoma brzo reagovala budući da se zemljotres osjetio i na području ovog grada i načinio štete na objektima.

- Formirali smo komisiju koja će da sagleda nastalu štetu kako bismo našim građanima dali do znanja da smo tu i da odmah reagujemo na probleme. Građani su već dan nakon zemljotresa mogli na info-pultu Gradske uprave da popune obrazac i prijave nastalu štetu što su i činili - rekao je Pavlović.

Govoreći o svom radu na poziciji gradonačelnika, Pavlović je naveo da mu činjenica da je najmlađi gradonačelnik u istoriji Prijedora daje novu i dodatnu snagu da će biti bolji nego njegove iskusnije kolege, prethodnici.

- Moj cilj je potpuno jasan, svaki čovjek podjednako je bitan ovom gradu, nudićemo najbolje i tražiti najkvalitetnija rješenja, a odluke koje donesemo, odmah ćemo sprovoditi u djelo. Bitna mi je sposobnost ljudi, a ne partijska knjižica, jer ona nikome neće dati znanje za posao koji treba da obavlja - naglasio je on.

Pavlović je dodao da grad više neće čekati investitore već će ih sam tražiti, a projekti će se nizati jedan za drugim i svaki će morati da bude završen u predviđenom roku.

- Vlada Republike Srpske je i do sada ulagala i ulagaće i dalje u Prijedor. Poplave u Prijedoru moraju postati prošlost i već planiram da razgovaram sa nadležnim kako bi pronašli najbolji mogući način na koji možemo da riješimo taj višedecenijski problem Prijedora. Slična situacija je i sa kanalizacijom u Tukovima, sa istočnom zaobilaznicom i putnom infrastrukturom. Trudićemo se i tražiti najbolja rješenja, ali nećemo započeti nijedan projekat koji nećemo moći i da realizujemo - istakao je Pavlović.

On je naglasio da želi da bude gradonačelnik svih građana.

- Od svojih saradnika tražim da nam građani budu prioritet, odnosno njihove potrebe. Svi mi primamo platu od tih građana i ako ih ne možemo saslušati nema svrhe da sjedimo na pozicijama na kojima sjedimo, a budžet će nam biti okvir da li ćemo i koliko moći da pomognemo - zaključio je Pavlović.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.