Šef Kluba odbornika SNSD-a

Pavlović: Slijedi stav o inicijativama za osnivanje opština Kozarac i Omarska

  • 25.10.2019. 17:09

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da Gradski odbor SNSD još nije zauzeo stav o inicijativama za osnivanje opština Kozarac i Omarska.

"Mi imamo svoje pojedinačne stavove, ali ćemo zajednički stav, sa kojim ćemo izaći pred Skupštinu grada Prijedora tražiti od našeg Gradskog odbora", rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je podsjetio da nakon Skupštine grada Prijedora odluku o ovim inicijativama donose Vlada i Narodna skupština Republike Srpske.

"Moj stav je da treba sa ljudima razgovarati, vidjeti šta su problemi, zbog čega ne žele da više budu u sastavu grada i da li može situacija da se promijeni", naglasio je Pavlović.

Pavlović je podsjetio da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u više navrata u proteklom periodu rekao da lokalnu politiku vode lokalni odbori i da tu "neće biti miješanja ni sa jedne ni sa druge strane".

"Najpogubnije bi bilo nametati mišljenje Gradskom odboru (SNSD Prijedor) ono koje Gradski odbor ne želi da sprovede ili smatra da nije u interesu građana Prijedora", dodao je Pavlović.

Inicijativa za osnivanje opštine Omarska Skupštini grada Prijedora podnesena je 9. oktobra, a za osnivanje opštine Kozarac 23. oktorba.

Predsjednici SNSD-a i DNS-a Milorad Dodik i Marko Pavić na sastanku 30. jula u Banjaluci odbacili su mogućnost da bude sprovedena inicijativa za formiranje novih opština na teritoriji grada Prijedora.

Od stupanja na snagu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske prije deset godina, Stanari su jedina novoosnovana opština u Republici Srpskoj.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.