Rukovodilac prijedorske Filijale FZO RS

Pavlović: Plašim se da je motiv političke prirode

16:00, 22.10.2020.
Izvor: Srna
Rukovodilac prijedorske Filijale Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dalibor Pavlović izjavio je danas da se plaši da je motiv zbog kojeg je neko postavio uređaj za prisluškivanje u njegovu kancelariju političke prirode i da je to zbog toga što je kandidat SNSD-a za gradonačelnika.

"Ne mogu reći ko, šta, ni na koga sumnjam i nadam se da će u što skorijem roku policija otkriti počinioce. Moram da kažem da mi nimalo nije bilo svejedno i da sam pomalo bio zabrinut i za sebe i za porodicu", rekao je Pavlović.

On je naveo da je posljednjih sedam dana slušao priče sa više strana kako će prije izbora biti objavljeni neki njegovi razgovori koji bi ga diskreditovali, te da je mislio da je u pitanju prisluškivanje telefona i da je juče slučajno ugledao mali crni predmet, nalik na diktafon, o čemu je obavijestio policiju.

"MUP je izuzeo taj aparat koji je stajao na klima uređaju i, prema njihovim riječima, odnijeli su ga u sud, tužilaštvo, kako bi se izvršio uviđaj i pronašli otisci prstiju, jer je pretpostavka da je neko rukama bez rukavica to stavio gore", naveo je Pavlović.

On smatra da njegovi saradnici u Fondu nemaju motiv za takvo šta, da svi funkcionišu kao jedna porodica i ističe da ni na koga od njih ne sumnja.

"Ako je (motiv) politički, moram da poručim svima onima koji se bave takvim poslovima da sam se kandidovao na ovu funkciju zato što želim da promijenim stanje u ovom gradu i nema te sile i mogućnosti koja će me zaustaviti da promijenim nešto ovdje za dobrobit svih naših građana. Mogu da poručim onome ko je to postavio, vjerovatno će ovo gledati, jer nije samo došlo tu, da mogu još sto uređaja da postave, mogu da prijete i da zastrašuju neću odustati od svog cilja, a moj cilj je bolji Prijedor", naglasio je Pavlović.

On je izrazio nadu da će slučaj biti rasvijetljen bar do izbora, kako bi svi građani znali ko se bavi takvim stvarima.

"Bojim se da se vraćamo u neka stara vremena kada naši građani nisu smjeli pokazati ono što žele da pokažu. Ovo je demokratsko društvo i ovdje svako ima pravo da kaže ono što želi i misli", kaže Pavlović.

Policijska uprava Prijedor saopštila je jutros da je lice čiji su inicijali D.P. juče u 14.20 časova prijavilo da je na radnom mjestu pronašlo skriven audio uređaj za tonsko snimanje.

Tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor izjasnio se da je riječ o krivičnom djelu neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje, a u toku utvrđivanje okolnosti izvršenog krivičnog djela i pronalazak izvršioca.