Propale vakcine

Pavlović: Niko neće biti amnestiran

  • 14.04.2021. 15:59

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da će onog trenutka kada bude završena istraga u vezi sa propadanjem određene količine vakcina u prijedorskom Domu zdravlja postupiti u skladu sa zakonom, te da niko neće biti amnestiran od bilo kakve odgovornosti ukoliko se utvrdi da je u pitanju ljudski faktor.

Pavlović je na konferenciji za novinare stakao da je šokiran i pogođen kao čovjek, a potom i kao gradonačelnik ovim što se desilo u Domu zdravlja.

- Kontaktirao sam odmah direktora Doma zdravlja, Tužilaštvo i policiju i u što skorijem vremenu očekujem izvještaj o svim dešavanjima, nakon čega ću se oglasiti - rekao je Pavlović, dodavši da su nadležni na terenu i utvrđuju činjenično stanje.

On je rekao da neće i ne želi da prejudicira stvari i optužuje bilo koga, ni doktore ni medicinske radnike ni direktora, dok ne dobije zvanične podatke i ponovio da svako odgovara za svoje postupke i da niko neće biti amnestiran, posebno u trenutku kada se vodi borba za nabavku vakcina.

- Јa odgovaram za svoje postupke i to tražim od svih koji rade na odgovornim pozicijama. Svi moraju da odgovaraju za sve ono što se dešava u njihovim preduzećima - poručio je gradonačelnik Prijedora.

Govoreći o jučerašnjem nestanku električne energije zbog čega je propala određena količina vakcina, Pavlović je rekao da živi 50 metara od Doma zdravlja i da je struje nestajalo, te da će uskoro o tome dobiti zvaničnu informaciju iz nadležnog preduzeća.

Kada je riječ o zdravstvenom stanju osoba koje su juče primile vakcinu protiv virusa korona, Pavlović je rekao da su oni dobro i da, prema informacijama iz Doma zdravlja kojima on raspolaže, taj dio vakcina nije uopšte bio upitan niti je do njih došao prekid hladnog lanca.

- Prema informacijama koje imam, te vakcine u tom trenutku nisu bile u istom frižideru. Očekujem da dobijem zvanične informacije u što skorijem roku pa ću moći dati preciznije podatke i u vezi sa tim - pojasnio je Pavlović.

Na pitanje zašto u Domu zdravlja nije upaljen agregat nakon nestanka električne enrgije, Pavlović je rekao da ne zna, te da čeka tu informaciju.

- Prema informacijama kojima raspolažem, bio je upaljen UPS koji je odgovarao tom zamrzivaču i on je pregorio. Čekam detaljne informacije od MUP-a jer oni su nadležni da utvrde stvarno činjenično stanje tako da ne mogu sada davati više informacija - naveo je Pavlović.

Kada je riječ o revakcinacija građana Prijedora, gradonačelnik je rekao da su dva mjeseca rok za primanje druge vakcine, te da očekuje da će u tom periodu stići vakcina "sputnjik ve" i naglasio da je Grad spreman da pomogne Institutu za javno zdravstvo da finasira ovaj dio vakcina koji je oštećen kako bi se nastavilo sa normalnom imunizacijom.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Јavor izjavio je juče da je u ovom gradu privremeno obustavljeno davanje druge komponente vakcine "sputnjik ve", budući da je zbog nestanka električne energije u više navrata došlo do prekida hladnog lanca vakcine.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor formiralo je na osnovu medijskih napisa predmet o propadanju određene količine vakcina u Prijedoru, rekao je Srni glavni tužilac tog tužilaštva Mladen Mitrović.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник