Pavlović: Nastup Arnautovića za svaku osudu

  • 03.12.2020. 18:24

Predsjednik OO SNSD Srebrenica Radomir Pavlović osuđuje nastup na N1 u emisiji Dan uživo člana CIK-a Suada Arnautovića, koji, kako navodi, svojim stavovima u ime svih članova CIK-a prejudicira sutrašnju odluku CIK-a da izbori u Srebrenici neće biti proglašeni nego će biti ponovljeni.

"Takav nastup člana CIK-a pred  sutrašnju odluku je za svaku osudu. Potpuno su jednostrani i naklonjeni bošnjačkom kandidatu Aliji Tabakoviću koji je danas u medijima izašao sa stavom da treba smjeniti predsjednika OIK Srebrenica i poništiti izbore u Srebrenici", smatra Pavlović.

Time, kako ističe,  Arnautović je pred svom BiH javnošću stao na stranu Bošnjaka i SDA u Srebrenici bez iznošenja činjenica i bez objektivnosti oko dopisa Koalicije "Zajedno za Srebrenicu".

"Pozivamo sve članove CIK-a da utvrde sve nepravilnosti svih strana u opštini Srebrenica kao i u svim drugim opštinama u BiH kako bi izbjegli presedan u dosadašnjem postojanju ove institucije neobjektivnosti i pristrasnosti politički motivisano. Molim predsjednika CIK-a da ne uvede Srebrenicu i njene građane u još veću neizvesnost i proteste svojim nepravednim odlukama", istakao je Pavlović.