Predsjednik DNS-a

Pavić: Okrenuti se Ustavu Srpske i poslovima u Srpskoj

  • 30.03.2019. 20:03

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je da nakon zaključaka Glavnog odbora SDA nema pravljenja "koalicije ni države" sa tom strankom.

Pavić smatra da sve stranke i svi učesnici u vlasti treba da se ovim pozabave veoma ozbiljno.

"Ako ovo ostane na snazi, odgovor treba da bude da nema ništa od formiranja vlasti na nivou BiH. Mi se u tom slučaju moramo okrenuti Republici Srpskoj i baviti se poslovima koji su u skladu sa Ustavom Srpske", rekao je Pavić Srni reagujući na zaključke SDA objavljene nakon današnje sjednice Glavnog odbora te stranke.

On je naveo da SDA traži stvari koje su nemoguće.

"U vrijeme kad idemo ka EU i čekamo odgovore na Upitnik koje smo popunili, u vrijeme kad treba potpisati novi akt o socijalnim i ekonomskim pitanjima u BiH i uspostaviti novu vlast koja treba sve to da vodi, dolaze ovi zaključci koji potpuno onemogućavaju bilo kakvu aktivnost i negiraju ustavno uređenje BiH i Republiku Srpsku, a sve Srbe i Republiku Srpsku proglašavaju genocidnima, iako je hiljadu puta objašnjeno da narod i Srpska nisu genocidni", dodao je Pavić.

On je podsjetio da je i juče izjavio da treba postaviti pitanje formiranja vlasti sa onima koji srpski narod proglašavaju genocidnim.