DNS proslavio krsnu slavu

Pavić još nije odlučio da li će podržati Viškovića

  • 08.11.2018. 19:05

DNS-ovci su se danas okupili oko slavskog stola. Za jedan su im došli i koalicioni partneri u najjačem sastavu. Pred dolazak Milorada Dodika i Željke Cvijanović, Marko Pavić, lider stranke, poručio je da DNS nikad jači proslavlja krsnu slavu.

Teško da je razlog za veliko slavlje to što u posljednjim smjenama ima najviše DNS-ovih kadrova. Jedni su se trudili da budu veseli, jedni su imali razloga za to, a bilo je i onih koji nisu mogli da sakriju da nisu zadovoljni situacijom u kojoj se našla stranka. 

Pavić uvjerava da razloga za slavlje, itekako, ima, jer je stranka ostvarila najbolji izborni rezultat do sada. Postizborni period, doduše, pun im je trzavica. Pavić kaže da o učešću stranke u budućoj vlasti na nivou Republike Srpske i BiH tek treba da razgovara sa partnerima sa kojima DNS ima potpisan koalicioni sporazum od koga, kaže, ne planira da odstupa. Ne planira ni da se odrekne bilo koga od svojih ljudi. 

"DNS se ne može odreći svojih poslanika, DNS će razgovarati sa našim partnerima i vidjećemo kakvi su to zahtjevi, ali ovo je bila volja građana. Građani su izabrali naše poslanike, kao DNS se ne možemo odreći naših poslanika. Možemo razgovarati o tome da se nekome neko sviđa ili ne sviđa, ili da ne može s njim raditi, to je predmet razgovora," rekao je Pavić. 

Imamo ljude s čijim radom nismo zadovoljni, odgovara Milorad Dodik. Sa slave DNS-a poručuje da neki ljudi nisu sigurni za koaliciju i da je tu kalkulacija jasna. 

"Ja ne tražim da neko nekoga izbacuje iz partije, ali ja moram da kalkulišem sa onima koji su u svim okolnostima sigurni i na koje možemo da računamo. Kako će s ponašati drugi neka se ponašaju u okviru njihovih partijskih politika ali u okviru onoga što mi radimo jeste upravo to. I svaki poslanik iz SNSD koji izgubi povjerenje te vrste rukovodstva imaće sankcije i nemojte da uopšte u to sumnjate," rekao je Dodik. 

Bez obzira na sve, SNSD i Milorad Dodik imaju snagu kojoj se, trenutno, niko ne može suprostaviti, priznaje Pavić. Zajedno sa Dodikom, Željkom Cvijanović, Radovanom Viškovićem i Nenadom Stevandićem lomio je slavsku pogaču. DNS, tvrdi Pavić, još nije prelomio oko podrške kandidaturi Viškovića za mandatara. 

"Ja gospodina Viškovića znam, cijenim ga kao jednog izuzetno korektnog čovjeka, ali mi nismo uopšte ušli u pregovore. Ja ne mogu govoriti o podršci, a nismo uopšte razgovarali da li je DNS član vladajuće koalicije ili nije. Kako ja sad mogu reći ja podržavam Viškovića," kaže Pavić. 

"Ja sam siguran da će DNS ostati u koaliciji. Koalicija koja je trajala 20 godina, ne vidim n jedan razlog da se to sada prekida. Ja se nadam, ali sačekajte da se desi Narodna skupština i onda ćete vidjeti koliko će biti ili neće biti podrške," rekao je Višković.

Podrška DNS-a sigurno neće izostati. U SNSD-u su jasno rekli da im ne trebaju svi njihoi poslanici, pogotovo ne oni koji nisu poštovali koalicioni dogovor. Tako bi se moglo reći da je stranka Marka Pavića u vrlo kratkom periodu, zbog novonostale situacije, zasjenila dobar izborni rezultat. 

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.