Od zemlje u tranziciji postala jedna od najuspješnijih ekonomija EU

Pašalić: Srpska želi slijediti primjer Poljske

  • 25.09.2019. 14:46

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, u govoru pred učesnicima Istočnog ekonomskog kongresa, koji se održava danas u Bjalistoku u Poljskoj, rekao je kako Republika Srpska želi slijediti primjer Poljske, koja je od zemlje u tranziciji postala jedna od najuspješnijih ekonomija EU.

On je pozdravio učesnike Кongresa u ime Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva i predstavio potencijale Republike Srpske u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru, te pozvao investitore iz EU da posjete Republiku Srpsku i uvjere se u pogodnosti koje ona nudi potencijalnim ulagačima.

Ministar Pašalić će u nastavku rada Кongresa, u bilateralnim susretima, predstaviti i potencijale Republike Srpske u drvnoj i metalskoj industriji.

Nakon završetka plenarne sesije Кongresa, ministar Pašalić će u ime Vlade i resornog Ministarstva potpisati sporazum o saradnji između vojvodstva Podlaske i Republike Srpske.

Ministar Pašalić, u nastavku posjete, sutra će u Bjalistoku posjetiti i kompaniju „Pronar“, a sa predstavnicima ove kompanije biće riječi o mogućnostima saradnje i investiranja u Republiku Srpsku.

Delegacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na čelu sa ministrom Pašalićem sastala se sinoć u Bjalistoku sa maršalom Podlaskog vojvodstva Arturom Кosikigom, počasnim konzulom BiH u Bjalistoku Stanislavom Lunievskim i ambasadorom BiH u Poljskoj Кoviljkom Špirić.