Posao gotov za danas

Parlament Srpske sutra nastavlja raspravu o Zakonu o lokalnoj samoupravi

  • 16.04.2019. 22:33

Narodna skupštine Republike Srpske završila je rad, a poslanici će sutra nastaviti raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se produžava rok do 30. juna 2021. godine za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić istakla je večeras da 98 odsto lokalnih zajednica rješava pitanje broja zaposlenih. 

"Podsjetiću da je viška zaposlenih, prije nekoliko godina, bilo u Trebinju, Bijeljini, Prnjavoru i lokalnim zajednicama gdje su vlast imali ili imaju PDP I SDS. Činjenica je da i sada rješavamo ono što je urađeno u tom periodu, što jeste cilj ovog zakonskog rješenja", rekla je Rešićeva u Narodnoj skupštini, reagujući na tvrdnje šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića da zakonom vlast želi da opravda prekomjerno stranačko zapošljavanje u administraciji. 

Poslanici će u nastavku sjednice razmatrati Nacrt zakona o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti od požara. 

Biće razmatran i Nacrt zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u Republici Srpskoj i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima. 

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru. 

Sjednica će biti nastavljena u 10.00 časova.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм