Previranja u prijedorskom SDS-u

Panić: Brojne nepravilnosti uoči Izborne skupštine stranke

15:44, 18.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedor Jovana Panić i član Glavnog odbora ove stranke Borislav Marić pozvali su rukovostvo SDS-a da, uoči sutrašnje Izborne skupštine Gradskog odbora SDS-a, otkloni nepravilnosti u provođenju unutrastranačkih izbora u ovoj gradskoj organizaciji.

"Kako je u dosadašnjem radu Milana Tubina, predsjednika Gradskog odbora, sve bilo nestatutarno i samovoljno, takva je i ova Izborna skupština, koja je zakazana za sutra", rekla je Panićeva novinarima. 

Ona je dodala da su u posljednjih mjesec dana sa terena stizale informacije od članova SDS-a o nepravinostima u provođenju unutrastranačkih izbora u Gradskom odboru, pa je od 49 mjesnih odbora formirano samo desetak, dok su za sve ostale mjesne odbore sačinjeni lažni ili fiktivni zapisnici. 

"I na ovih desetak formiranih nisu pozivani svi članovi stranke, već samo probrani i oni koji su bliski nosiocima tih aktivnosti, a bilo je i predstavnika drugih političkih partija", istakla je Panićeva. 

Ona je dodala da su neki od tih sastanaka održavani i u privatnim prostorijama članova stranačke izborne komisije, što govori o ozbiljnom kršenju Statuta SDS-a. 

"U kontaktu sam sa pravnicima koji su nam pojasnili da ovdje ima i elemenata za krivične prijave", naglasila je Panićeva, koja je u ime odbornika SDS-a i svih iskrenih članova i simpatizera stranke pozvala vrh SDS-a, na čelu sa predsjednikom Vukotom Govedaricom, da sutra prisustvuje ovoj izbornoj skupštini. 

Ona kaže da je situacija zabrinjavajuća i alarmantna i prijeti gašenju SDS-a u Prijedoru. 

Borislav Marić, član Glavnog odbora SDS-a, rekao je novinarima da je na ove nepravilnosti ukazao predsjedniku Gradskog odbora i predložio i njemu i vrhu SDS-a da se za 15 dana odgodi Izborna skupština i da se "ovo ispravi". 

On je dodao da SDS nema kadrova za odbacivanje i otpisivanje i da, ukoliko se ove nepravilnosti ne riješe, neće biti prilike za kompromisno rješenje.