Pale: Pušten u saobraćaj novoizgrađeni most u naselju Obilićevo-Luke

  • 12.11.2020. 14:33

Načelnik opštine Pale Boško Jugović danas je svečano otvorio i pustio u saobraćaj novoizgrađeni most preko rijeke Miljacke u naselju Obilićevo-Luke ukupne vrijednosti 200.000 KM, koji predstavlja novu i najkraću saobraćajnu vezu između ovog velikog naselja i centra Pala.

Jugović je rekao novinarima da je saobraćaj preko mosta za Obilićevo danas zvanično pušten u funkciju, te da će u toku iduće sezone biti završen i preostali dio puta koji povezuje ovo naselje sa Palama.

"Most je asfaltiran, a okolo je trenutno makadam da bi građani u toku zime mogli da ga koriste. U svakom slučaju most će približiti centar Pala mještanima naselja Luke", rekao je Jugović i zahvalio izvođaču radova, firmi "Velike šume" sa Pala za korektno završen posao.

On je naveo da je ovo samo jedan u nizu infrastrukturnih projekata koje su uradili za naselje Obilićevo-Luke, ističući da su rekonstruisane ulice Mihajla Pupina, Jovana Dučića i mnoge druge koje će biti urađene i naredne godine.

Jugović je naglasio da je novoizgrađeni most najznačajniji projekat za naselje Obilićevo-Luke, te naveo i velike projekte koji se realizuju u opštini Pale poput vrtića, izmještanja toplovoda i izgradnje parka.

Finansijski direktor firme "Velike šume" Žana Borovčanin izrazila je zadovoljstvo zbog uspješne realizacije ovog kapitalnog projekta, koji će obogatiti saobraćajnu infrastrukturu opštine Pale i služiti prvenstveno stanovnicima naselja Obilićevo.

"Preko novoizgrađenog mosta i sa magistralnim putem mještani će najviše komunicirati sa užim centrom Pala i imaće bržu, lakšu kvalitetniju i sigurniju komunikaciju", navela je Borovčaninova.

Ona je istakla da je želja ove firme da u narednoj fazi završe i pristupnu saobraćajnicu kako bi ovaj saobraćajni kompleks dobio konačan izgled i puni smisao.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм