Pale: Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta za izgradnju zgrade Policijske uprave

  • 04.11.2020. 19:32

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dobilo je od opštine Pale zemljište za izgradnju savremenog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Idejni projekat je spreman, glavni je u izradi, a ako sve bude teklo po planu, iduće godine bi trebalo da budu obezbijeđena sredstva kako bi počela gradnja objekta od pet hiljada kvadratnih metara. 

"Trebaće određeno vrijeme da se izgradi, ali će definitivno riješiti položaj i sjedište Policijske uprave na Palama za cijelo Istočno Sarajevo. Razgovarali smo i o stanici policije na Jahorini, jer je MUP-u veoma bitno da tamo imamo stanicu policije, posebno u zimskom period, ali i ljetnjem, s obzirom da na planini boravi mnogo turista. Veoma je bitno da policija može gore da u svakom trenutku bude prisutna i kontroliše bezbjednost svih naših turista, jer ono što svi turisti žele u bilo kom turističkom centru – da se osjećaju bezbijedno i to je zadatak naše policije da im obezbijedi", rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Dopala se ta ideja i načelniku opštine Pale. Boško Jugović kaže da Jahorina iz dana u dan "raste", gostiju je sve više, te da je neophodno prisustvo policije na ovom velikom turističkom potencijalu.

"U tom smislu smo već obezbijedili određena sredstva i radimo projektnu dokumentaciju i napravili smo određenu dinamiku kako da to završimo. Moja velika zahvalnost, pogotovo sada, u ovo vrijeme kada su mnoge investicije u toku i kada imamo i koronu i problema na svim poljima, moja velika zahvalnost na posjeti ministru Lukaču i mi smo tu uvijek da zajedno realizujemo sve projekte koji se prije svega tiču bezbijednosti i boljeg života građana u opštini Pale", istakao je Boško Jugović, načelnik Pala.

Tamo kažu i da je video – nadzor dao dobre rezultate. Od kada je uspostavljen, pomogao je u rješavanju više od 40 krivičnih djela. Ministar Lukač je obišao i Sokolac, Vlasenicu i Zvornik, gdje je konstatovao da je stanje bezbijednosti na zadovoljavajućem nivou.  

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?