Pale: Pet testiranih kontakata negativno, nema novozaraženih

  • 06.04.2020. 12:52

Na području opštine Pale nema novozaraženih virusom korona, a rezultati testiranja pet lica, koja su bila u kontaktu sa osobama iz Pala kod kojih je testom potvrđeno prisustvo ovog virusa, pokazali su da su svi negativni na Kovid-19, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

U saopštenju se navodi da nadležne službe Doma zdravlja Pale nad svim licima kojima je izrečena mjera kućne izolacije, a trenutno ih je 58, što je manje nego juče, provode sve propisane procedure zdravstvenog nadzora, redovno prateći da li osobe pod nadzorom eventualno prepoznaju simptome koji bi upućivali na respiratornu infekciju ili manifestovali kliničku sliku koja bi ukazivala na mogućnost prisustva virusa korona.

Epidemiološka služba Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske i Dom zdravlja Pale, na osnovu propisanih kriterijuma koji određuju broj i redoslijed testiranja lica koja su na listi kontakata pozitivnih na virus korona, nastavljaju dalju proceduru, tako da će danas i sutra biti testirano i preostalih dvanaest osoba sa utvrđene liste kontakata.

Rezultati njihovog testiranja biće poznati sredinom sedmice, o čemu će javnost blagovremeno informisati Štab za vanredne situacije opštine Pale i ovdašnji Dom zdravlja.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije na kraju apeluju na građane da se pridržavaju svih donesenih naredbi ovog i Republičkog štaba za vanredne situacije i najviše vremena provode u svojima stanovima i kućama, jer tako daju najbolji doprinos zaštiti javnog zdravlja.

Тагови: