Pale: Nema zaraženih, pod nadzorom 86 lica

  • 31.03.2020. 11:41

U opštini Pale nema oboljelih od korona virusa, a 86 lica je pod nadzorom nadležnih službi, što je za troje lica manje nego juče, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Ovakva statistika proističe iz činjenice da je za jedanaest lica jutros istekla mjera četrnaestodnevnog zdravstvenog nadzora, dok je, istovremeno, nadležna služba Doma zdravlja Pale evidentirala osam novoprijavljenih osoba kojima je propisana mjera samoizolacije, a riječ je o dva lica koja su u svoju lokalnu zajednicu upućena sa granice i šest lica koja su prijavila kontakt sa osobama pozitivnim na virus korona.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale potvrđuju da ovdašnja Komunalna policija svakodnevno vrši kontrolu lica pod zdravstvenim nadzorom na adresama gdje borave u samoizolaciji, te da u posljednja 24 časa nije zabilježila nijedan slučaj kršenja izrečene mjere.

Inače, sve osobe kojima je određena samoizolacija su u propisanoj dnevnoj komunikaciji sa porodičnim ljekarima i koordinatorom u paljanskoj javnoj zdravstvenoj ustanovi i trenutno nemaju bilo kakve simptome koji bi ukazivali na eventualnu infekciju.

Kada je riječ o poštovanju policijskog časa, situacija je zadovoljavajuća i bilježe se tek sporadični slučajevi kršenja, tako da su pripadnici Policijske stanice Pale noćas prekršajno sankcionisali jedno lice.

Štab za vanredne situacije opštine Pale juče je donio i naredbu kojom se prati mjera Republičkog štaba za vanredne situacije o omogućavanju licima starijim od 65 godina da se mogu kretati utorkom i petkom u periodu od 7.00 do 10.00 časova, radi obavljanja osnovnih potreba poput odlaska u prodavnicu, apoteku ili banku, kao i dozvolu licima do 75 godina starosti, koji žive na selu, da se mogu kretati radi obavljanja poslova u poljoprivredi.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина