Nenad Stevandić

Pacolijeva posjeta Banjaluci bi odgovarala bošnjačkim faktorima

  • 04.09.2018. 16:03

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da bi posjeta Banjaluci ministra inostranih poslova samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija, s obzirom da je ne podržavaju ni Srpska ni Srbija, odgovarala bošnjačkim faktorima, "čiji je reprezent" ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

"Ostali bismo uskraćeni za informaciju o čemu je riječ da nije sam Pacoli juče izjavio da ga je Crnadak pozvao i da bi od došao da nema predsjednika Srpske Milorada Dodika. Ovdje je potpuno jasno da je Pacoli Crnatkov prijatelj, a Dodikov neprijatelj", istakao je Stevandić.

On je u izjavi Srni ocijenio da je Crnadak pokušao instruisati još jedan napad na Dodika koristeći posjetu Pacolija Banjaluci. 

"Za Crnatka je ovo sramota, a Dodiku čestitke", poručio je Stevandić.

Ministar inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžet Pacoli otkazao je ranije najavljeni dolazak u Banjaluku.

Pacoli je na svom "Tviter" nalogu objavio da je, uprkos pozivu ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka, otkazao učešće u Banjaluci na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, zbog "prepreka" koje je stvorio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je rekao juče da Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gdje ga je pozvao Crnadak kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći.

"Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku", rekao je Dodik Srni i istakao da vrata nijedne institucije Republike Srpske neće biti otvorena za Pacolija.