Poklon za Bratunac

Otvoren novi proizvodni pogon Tehničkog remonta

  • 08.11.2019. 19:20

Da Bratunac iz dana u dan ide naprijed, dokaz su brojne investicije i projekti koji su pokrenuti u ovoj opštini u saradnji sa Vladom Republike Srpske, a njihova trenutna vrijednost iznosi 50 miliona KM.

Prvi u nizu projekata je nova zgrada opštine koja će krajem naredne godine zasijati u novom ruhu, na novoj lokaciji.

"Prije svega izgradnja zgrade opštine, gdje se danas i nalazimo, na ovoj lokaciji, gdje jedan dio sredstava od 500.000 evra finansira Vlada Srbije, polovinu ostatka sredstava finansiraće opština Bratunac, kroz prodaju jedne parcele i ostali dio pomoći će Vlada Republike Srpske. Takođe, izgradnja zaobilaznice, izgradnja regionalnog spomen obilježja, uređenje parkinga kod spomen obilježja, kružnog toka", rekao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

"Isto tako, ono što je značajno za čitavu ovu regiju Birač, ne samo opštinu Bratunac, je da što prije profunkcioniše Granični prelaz i most Bratoljub koji je objekat od izuzetnog strateškog značaja, za čitavu ovu regiju, kada se napravi novi GP uz taj GP opština Bratunac planira da izgradi jednu industrijsku poslovnu zonu", istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Razvoju privrede i zapošljavanju, dodatno će doprinijeti novi pogon za proizvodnju koji je kompanija Tehnički remont u Bratuncu otvorila, a koji će obezbjeđivati egzistenciju za 26 novih radnika, uglavnom žena. U pogon je investirano više od milion KM. 

"Zaposlili smo uglavnom žene, mislimo da su preciznije, da su pažljivije, i mislim da je mnogo bitno da i ta populacija našeg društva, koja je na neki način, čini mi se, i zapostavljena malo, da dobiju šansu, i siguran sam da ćemo u budućnosti imati još više djevojaka i žena, koje će doprinijeti razvoju naše kompanije i cjelokupnog društva", istakao je Slavenko Ristić, generalni direktor kompanije TRB.
 
Novi proizvodni pogon u ovoj kompaniji poklon je Bratuncu, regiji i cijeloj Republici Srpskoj. A poklon je stigao baš na slavu.

"Značajno je isto tako za Republiku Srpsku, ne samo 26 novih ljudi, nego što se ovaj proizvod u 100 odsto dijelu izvozi, prema tome, ovo je prezentacija Republike Srpske širom svijeta", rekao je Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

Posao radnica u novom pogonu biće montaža minobacačkih, artiljerijskih i raketnih upaljača, kao i njihovih sklopova i podsklopova za potrebe poznatog kupca sa kojim kompanija ima zaključen ugovor. U Tehničkom remontu Bratunac trenutno je zaposleno 230 ljudi.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)