Olimpijski centar Jahorina

Otvoren najduži planinski bob u regionu

  • 15.08.2019. 17:35

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, zajedno sa menadžmentom Olimpijskog centra "Jahorina" i djecom, gostima ove olimpijske ljepotice, svečano pustio u rad najduži planinski bob u regionu.

Svečano otvaranje je održano u novom objektu pored vještačkog jezera, u neposrednoj blizini silazne stanice šestosjeda Poljice, u prisustvu velikog broja gostiju i zvanica. 

Dodik je čestitao Upravi i rukovodstvu Olimpijskog centra "Jahorina" za izvanredan uspjeh prilikom realizacije ovog grandioznog projekta, u kojem su učestvovali i predstavnici republičke i lokalne vlasti. 

On je istakao da budući razvoj Olimpijskog centra "Jahorina" podrazumijeva i donošenje novog zakona koji će regulisati upravljanje ovom vrhunskom turističkom destinacijom, njenim resursima i kapacitetima. 

Prema njegovim riječima, ovo područje uskoro će biti proglašeno "parkom prirode". 

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić i predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek zahvalili su Dodiku za izuzetnu podršku i vizionarski pristup revitalizaciji ovog centra i njegove transformacije u vrunsku regionalnu turitičku destinaciju. 

Ljevnaić je istakao da Olimpijski centar "Jahorina" želi da se ozbiljnim investicijama pozicionira na mapi najpoželjnijih turističkih destinacija jugoistočne Evrope i kada je ljetna turistička sezona. 

Izgradnja ove najveće ljetne, adrenalinske, atrakcije, planinskog boba na šinama čija je dužina 2.500 metara, ujedno i najvećeg u ovom dijelu Balkana, samo je jedan od segmenata uspješne strategije menadžmenta centra. 

Svečanosti na Jahorini nastavljene su koncertom Ane Kokić na platou Poljice.