Uživo na ATV-u od 11 časova

Otvaranje dionice auto-puta "9. januar" od Drugovića do Prnjavora

  • 02.10.2018. 07:21

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da će danas biti svečano otvorena dionica auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora u dužini od 25 kilometara, a time i završena izgradnja auto-puta "9. januar" od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.

On je istakao da je za Republiku Srpsku od izuzetnog značaja što  će auto-put "9. januar" od Banjaluke do Doboja od sutra biti kompletiran i podsjetio da je dužina auto-puta 72 kilometra. 

"Republika Srpska dobija modernu saobraćajnicu i to je samo dio onoga što planiramo. Izgradnja auto-puta Banjaluka-Doboj je velika radna pobjeda, jer su posao radile domaće kompanije", rekao je Trninić. 

On je izrazio zadovoljvo što je izgradnja auto-puta uspješno završena. 

Direktor preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" Dušan Topić rekao je da je 300 radnika svakodnevno bilo angažovano na izgradnji dionice auto-puta od Drugovića do Prnjavora. 

"Ovo je ogroman projekat za Republiku Srpsku i naše preduzeće. Veoma smo zadovoljni kvalitetom urađenog posla. Građani i vozači su dobili modernu saobraćajnicu, a protok roba i stanovništva biće brži", kaže Topić. 

On je naveo da su na navedenoj dionici izgrađena 52 zahtjevna objekta, za šta je potrošeno 190.000 metara kubnih betona i 310.000 tona asfalta. 

"Kompletna dionica auto-puta "9. januar" od Banjaluke do Doboja koštala je 402 miliona evra. Na izgradnji je angažovana domaća operativa, što predstavlja važan kriterijum za domaća i strana ulaganja", zaključio je Topić. 

Otvaranje dionice auto-puta Drugovići-Prnjavor zakazano je za 11.00 časova. Svečano otvaranje možete da pratite u prenosu uživo na Alternativnoj televiziji i ATV portalu

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!