Organizacija starješina VRS

Oštre osude huliganskog ponašanja grupe "Pravda za Davida"

  • 31.12.2018. 12:12

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske najoštrije je osudila huligansko ponašanje dijela grupe "Pravda za Davida" kojim je narušen javni red i mir i uništavana materijalna sredstva, a široj javnosti pokazana nesigurnost Banjaluke, posebno za novogodišnje praznike.

"Na početku smo uz izraze saučešća porodici Dragičević pružili podršku u borbi za istinu i pravdu, zahtijevajući od istražnih organa i tužilaštva da se slučaj što prije riješi, a odgovorni privedu pravdi. Osudili smo i angažovanja pojedinih političkih partija i njihovih čelnih ljudi koji su željeli uz pomoć stranih mentora iskoristiti situaciju i zloupotrebiti stradanje jednog mladog čovjeka za svoje ciljeve", saopšteno je iz ove organizacije. 

U saopštenju se dodaje da su se posljednjih dana mogle čuti sramne izjave učesnika skupa prema Srbi ji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću, čime se željela uvući Srbija u ove događaje, što je ispod svakog civilizacijskog praga i zaslužuje osudu. 

"Sve se to uklapa u scenario i harangu međunarodnih krugova u borbi protiv Srbije i Republike Srpske kao bastiona slobode i nepremostive brane okupacije ovih prostora od NATO-a", navodi se u saopštenju. 

Ova organizacija je pozvala institucije da spriječe devastiranje Republike Srpske i energično se suprotstave svim pokušajima narušavanje mira i integriteta, podsjećajući da je Srpska stvorena borbom svih patriota i u njene temelje su ugrađeni životi oko 30.000 najboljih sinova i kćeri srpskog naroda, što je sveti zavjet. 

"Niko ne može biti iznad, niti se može igrati sa sudbinom Republike Srpske ma ko to bio i koliko se moćno osjećao. Mi zajedno sa drugim patriotskim snagama nećemo dozvoliti urušavanje Republike Srpske - najveće svetinje proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, što od nas traži i naš počasni predsjednik general-pukovnik Ratko Mladić", navode iz Organizacije starješina VRS. 

Grupa "Pravda za Davida" sinoć je, nakon održanog skupa, nasilno prekinula koncert Harisa DŽinovića. 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su lišili slobode više lica zbog činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovi sumnje da su izvršena i određena krivična djela. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм