Osnivači PDP-a: Stranka u Banjaluci doživjela potpunu eroziju

  • 07.05.2020. 20:14

Osnivači Partije Demokratskog Progresa Banjaluka, povodom trenutnog stanja u ovoj partiji uputili su ATV-u anonimno pismo u kojem stoji:

"Poštovani, mi, koji smo u septembru sada davne 1999. godine, vođeni idejom o ekspertskoj političkoj opciji koja je trebala da pomiri tadašnje dvije krajnosti, osnovali Partiju Demokratskog Progresa u Banjaluci, obraćamo Vam se sa molbom da javno objavite ovo pismo.

Nažalost, naše obraćanje nije uzrokovano dobrim stanjem u stranačkom odboru u našem gradu, nego naprotiv, totalnim odstupanjem od svih principa za koji smo se zalagali tokom svih ovih godina.
 
Stranka u Banjaluci je višegodisnjim osipanjem kvalitetnih i izvornih kadrova doživjela potpunu eroziju. Tome svjedoči i činjenica da je banjalučki odbor sada pretvoren u rijaliti program čiji su glavni protagonisti oni koji svojim kamericama pokušavaju nadoknaditi jasan opozicioni program, ideju i viziju, a nekakvu "borbu protiv režima" zasnivaju na društvenim mrežama i brojem lajkova.

Naš revolt nije od juče. On tinja već duše vrijeme, tačnije, od izbora 2018. kada je Branislav Borenović, čijem smo se izboru za predsjednika takođe protivili, za predsjednika gradskog odbora izabrao nekompetentnu ličnost, svima poznatu sa fejsbuka i rijaliti sjednica Narodne skupštine. Od njegovog dolaska čak i oni ljudi koji su srcem i dušom radili za partiju gube svaki elan, a pubertetlije zalutale u politiku dobijaju na značaju. Kao jedinu svijetlu tačku izdvojili bi Jelenu Trivić, ali znamo da ona bez organizacije ne može značajno uticati na lokalnu politiku.

Iako smo najjača opoziciona partija u Banjaluci, jer druge opozicione partije u Banjaluci i ne postoje, apelujemo ovim putem na rukovodstvo da još jednom razmisli o svom banjalučkom odboru i bazi iz koje smo svi potekli. U suprotnom, umjesto borbe za gradonačelnika, borićemo se za opstanak na političkoj sceni", stoji u pismu.
 
Osnivači Partije Demokratskog Progresa Banjaluka
 

Тагови: