Milorad Dodik

Orićevim ratnohuškačim izjavama u Sarajevu se aplaudira

  • 17.07.2018. 19:01

Prijetnja Nasera Orića može biti realizovana samo terorizmom koji predstavlja opasnost za Republiku Srpsku, poručio je to Milorad Dodik, gostujući u emisji “Ćiriica”. Takvim ratno huškačkim izjavama u Sarajevu se aplaudira što najbolje pokazuje karakter BiH, kaže predsjednik Srpske.

Naser Orić omržen je kod srpskog naroda i treba da mu sude ponovo, dokle god postoji i jedan svjedok, poručuje Dodik.

“To govori o BiH, to je je jedna propala zemlja, ali to možemo da vidimo na mnogim mjestima, dakle ta prijetnja Nasera Orića jeste direktna prijetnja miru, on je rekao citirajući Bećkovića, 'Ćeraćemo se još', rekao da će rat doći daleko prije nego što iko misli ovdje,” kaže Milorad Dodik.

O Naseru Oriću danas su govorili i veterani nekoliko Udruženja. Kako kažu o njemu najbolje govori to što je ostavio svoj narod u Srebrenici. Nisu za rat i priče o njemu, ali ljude poput Orića kažu uvijek će rado dočekati. Ipak tvrde da su takve izjave zabrinjavajuće.

“Nismo neko ko voli rat ali se rata ne bojimo, respekt za njegove saborce, a on lično kao komadant ne ulijeva nam nikakav strah, mi smo tu pratimo sva njegova dešavanja i događaje oko njega,” rekao je Petar Cvijetinović, iz Udruženja veterana garde “Panteri”

“On me podsjeća na zeca koji plaši lovce, mislim da sam time za njega sve rekao. Ne bojimo se njega posebno jer znamo da on za sobom ne može povesti ni 10 ljudi, možda može naći 10 koje može da plati, jer on je ratni profiter,” kaže Drago Tomić, predsjednik Udruženja veterana “Mandini lavovi” Ugljevik. 

Osim o izjavama Nasera Orića u Ćirilici se čulo ponovo i o dolasku britanskih obavještajaca u BiH. Obučeni su za društvene mreže, medije ali znaju i na koji način treba da šire paniku, tvrdi Milorad Dodik. 

“Oni stoje negdje i vjerovatno nešto špekulativno rade, upoznaju se sa situacijom, svih tih 40 je raspoređeno u Republici Srpskoj i njihov cilj je Dodik, jer Dodik i ekipa ljudi oko njega nije spremana da klima glavom na sve što oni misle,” naglasio je Dodik.

Kada je riječ o grupi “Pravda za Davida” predsjednik Srpske poručuje da je spreman da ponovo razgovara sa ocem nastradalog mladića. Ipak smatra da su protesti na Trgu ispolitizovani i da sve počinje da liči na obojenu revoluciju. Veliki je broj ljudi, kaže, optuživan i napadan da bi se ispostavilo da je sve to bilo bez ikakvog osnova. Tvrdi i da se ocu nastradalog mladića izlazilo u susret i mimo procedura. 

“Ja zovnem ministra i kažem mu imenuj, to je izvan procedura, a to je sve u želji da se vidi da nemamo šta da krijemo, kažem molim te te ljude razriješi, imenuj tog čovjeka i donesi mi to rješenje. I ja ga pitam jel ovo dovoljno sad da ti, i da njega uključe u istragu, oca da uključe, i da on prati šta se dešavalo, i ja ga pitam jel to dovoljno da prekineš ovo na Trgu, kaže nije. Ja sam speman da sjednem sa ocem i da o tome pričam," poručio je predsjednik Srpske.

Milorad Dodik je ponovio i da nikada nije rečeno da se u ovom slučaju ne radi o ubistvu. Tužilaštvo je nedavno slučaj “Dragičević” okarakterisalo kao ubistvo, međutim, istragom je utvrđeno da mladić nije otet, mučen i zlostavljan.