U svojstvu svjedoka

Organizatori skupa "Pravda za Davida" saslušani u policiji

  • 03.01.2019. 19:11

Organizatori posljednjeg skupa "Pravda za Davida", Bojana Gajanović i Anja Grubačić saslušane su u policiji, dok je Pavle Knežević, koji je potpisao zahtjev za održavanje protesta, saslušan 31. decembra.

Kako saznajemo, oni su saslušani na okolnosti izvršenja krivičnog djela izazivanje nerada, ali u svojstvu svjedoka. Upravo oni se pominju i kao učesnici u kampanji PDP-ovog poslanika Draška Stanivukovića. 

Da ih poznaje i da je saradnje bilo priznao je i Stanivuković. Nije objasnio kako su se oni našli na mjestu organizatora s obzirom da se do sada nisu pojavljivali u javnosti kao aktivni članovi grupe, ali tvrdi da će stati iza njih. Iako na njih prebacuje lopticu kada je riječ o samoj organizaciji skupa.

"Sa nekim od njih jesam sarađivao, Pavle je moj komšija ja to ne krijem, oni su odlučili da podnesu tu inicijativu i organizuju događaj, a ja sam se stavio u službu da svaku finansijsku, pravnu i svaku drugu podršku lično ću da pružim", istakao je Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u NS RS. 

Posljedice će nažalost snositi mladi ljudi koji su navedeni kao organizatori, kaže to i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Prvi je to put kaže da je grupa "Prvda za Davida" najavila skup, ali nisu bili sposobni da održe ni ono što su sami tražili. 

Smiješno mu je kaže što je neko uopšte planirao bilo kakav atak na Ustav, odnosno institucije. Prije dva mjeseca su bili izbori, pa su tada imali priliku da sve dobiju ili izgube. Nemoguće je kaže da se PDP ogradi od organizacije kada im prvi čovjeg gradskog odbra u kući organizuju protesti. 

"U izjavam se tvrdilo da se grupa sastala kod gospodina Stanivukovića kako ući u TV po sistemu Južnoafričkih republika uđe se na tv i onda saopštava ko je vlast sve je smiješno, meni je to sasvim smiješno", istakao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Draško Stanivuković, nakon svih dešavanja, pušten je da se brani sa slobode, nakon što je saslušan u Tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje nerada. On je podstrekivao ozbiljnom prijetnjom na izvršenje nasilja zbog čega je došlo do ugrožavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbjednosti dva lica, saopšteno je iz Tužilaštva. 

Tužilaštvo danas potvrdjuje informacije ATV-a da je došlo do kontakta između advokata koji zastipa Davora Dragičevića i Okružnog javnog tužilaštva. Kako navode, Ifet Feraget telefonski je kontaktirao okružnog javnog tužioca i dežurnog tužioca te uz primjenu advokatske tajne tražio kratku konsultaciju o uslovima predaje Davora Dragicevica. Zvaničnih i pismenih prijedloga o tome kažu nije bilo. Ovih dana saslušano je nekoliko lica iz grupe "Pravda za Davida". A u izjavavama aktera i svjedoka svašta se moglo čuti. Portal "Infosrpska" piše da je Željko Dabić jedan od najaktivnijih članova grupe "Pravda za Davida" predlagao da se na skup koji je održan 30. decembra u Banjaluci donesu plinske boce i aktiviraju ukoliko bi policija Republike Srpske pokušala da ih spriječi u njihovoj namjeri da zauzmu neku od republičkih institucija". 
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић