Povodom Dana RS

Orden RS na lenti Ani Brnabić FOTO/VIDEO

  • 09.01.2019. 10:33

Željka Cvijanović, predsjednik RS dodijelila je povodom Dana Republike Srpske odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je zadovoljstvo da Srpska obilježava još jedan Dan Republike u miru i stabilnim političkim i ekonomskim okolnostima, te poželjela jaku i prosperitetnu Republiku za koju će svi zajedno raditi i dalje je izgrađivati.


"Uvijek smo svjesni važnosti svih koji su stvarali Republiku Srpsku. NJima dugujemo neizmjernu zahvalnost. Želim pohvaliti i napore svih koji su nakon toga u miru, prethodnih 27 godina, izgrađivali našu Republiku. Živjela Republika Srpska", rekla je Cvijanovićeva na svečanosti u Palati Republike gdje su zaslužnim pojedincima, institucijama, organizacijama i udruženjima dodijeljena odlikovanja povodom Dana Republike. 

Cvijanovićeva je istakla da je ovo vrijeme da, osim svečanosti kojima se obilježava važan dan, budu upućene poruke građanima da predano rade za budućnost Srpske. 

Ordenom RS na lenti predsjednik RS odlikovala je Anu Brnabić, predsjednika Vlade RS.Brnabićeva je u obraćanju nakon dodjele ordena rekla da je današnje odlikovanje  potvrda posebne politike i podsjetnik na dužnosti i bratski odnos RS i Srbije koji, kako je rekla, prelazi uobičajne okvire bilateralne saradnje.

Brnabićeva je  rekla da je riječ o konkretnoj  i stvarnoj brizi za opstanak napredak RS. Predsjednik Vlade Srbije je rekla da je orden podsticaj za ozbiljniji i vrijedniji rad u korist našeg naroda.

Ordenom zastave RS sa zlatnim vijencem odlikovan je Petar Ivancov, ambasador Ruske Federacije u BiH.

Ordenom Karađorđeve zvijezde RS I reda odlikovan je posthumno general major Slavko Lisica.

Ordenom časti sa zlatnim zracima, predsjednik RS, odlikovala je bivšeg košarkaša Dejana Bodirogu, ordenom časti sa srebrnim zracima Pjetra Bakerinija.

Orden Njegosa II reda odlikovan je Dječiji hor Vrapčići Banjaluka.

Ordenom  Krst milosrđa odlikovan je prim. dr Milanko Maksić načelnik Službe za vaskularnu hirurgiju UKC RS.

Medaljom zasluga za narod odlikovano je Udruženje građana Mozaik prijateljstva Banjaluka. Zlatna medalja za hrabrost i spasavanje ljudskih života spasavanje dodijeljena je pripadnicima MUP-a RS Sifetu Okiću iz Doboja, Draganu Samardžiću iz Trebinja i Njegošu Đekanoviću iz Banjaluke.

Patrijarha Irineja su ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja dočekali zvaničnici Srpske, sveštenstvo i brojni vjernici, a zatim se uputili u hram, gdje patrijarh služio Svetu arhijerejsku liturgiju.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.