Najmlađa lokalna zajednica RS

Opština Stanari proslavila četvrti rođendan

  • 09.09.2018. 19:28

U ovoj godini krenuli smo brzim koracima, poručuju vlasti Stanara na četvrti rođendan. U brojkama, to je 40 kilometara asfalta na 83 putna pravca. U industrijskoj zoni grade i tri hale za 150 novih radnih mjesta.

"To znači da je opština uradila 17 kilometara javne rasvjete, da je krenula i prvu fazu završava ovih dana vodosnabdijevanja, bunare, a idemo i u fazu sada mreže", kaže Dušan Panić, načelnik opštne Stanari. 

Mnoge projekte u protekle četiri godine pomogla je Vlada Srpske. Njihova vrijednost je veća od pet miliona maraka.

"Da tome treba dodati ono što plasiramo ove godine, to je preko 560 hiljada maraka, od toga 200 hiljada će otići na lokalnu infrastrukturu i puteve, ostali novac će biti upotrebijeljen za izgradnju pogona", kaže Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske.

Biće nabavljeno i sanitetsko i vozilo za odvoz komunalnog otpada. Zbog pomoći Vlade od osnivanja opštine do danas, premijeru je uručeno najviše priznanje, povelja počasnog građanina sa zlatnim vijencem. Da se gradi, vide i mještani najmlađe lokane zajednice Srpske. 

"Dobro je, ja sam zadovoljan, dobro je, dobro je, u odnosu na prošle godine je vrlo dobro." 

"Radna mjesta se pomalo i otvaraju, ima tih radnih mjesta, ali neće biti naroda. Da je nekako zaustaviti odlazak naroda", govore mještani Stanara.

Lokalne vlasti kažu da misle i na to. Stipendiraju sve svoje đake i studente. Iz budžeta za prvo i drugo dijete nezaposlenih roditelja godinu dana daju 400 maraka, a za treće i naredno isti iznos godinu i po. I prva faza gradnje objekta za produženi boravak djece je završena. Povodom Dana opštine održana je svečana sjednica lokalne Skupštine na kojoj su pojedincima, organizacijama i udruženjima uručena priznanja. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.