Povećana bezbjednost

Opština Jezero dobila video nadzor

  • 19.02.2019. 19:20

Opština Jezero od danas je pod video nadzorom. Sedamnaest kamera postavljeno je na različitim lokacijama. Pokrivaće i magistralne ali i regionalne puteve. Sve to da bi bezbjednost građana bila na što višem nivou, ali i da bi se eventualna krivična djela što prije riješila. Ukupan projekat koštao je 22 hiljade maraka.

“Video nadzor, opština Jezero, zajedno sa MUP-om, krenula je u realizaciju projekta, kako za građane tako i od regionalne važnosti. Kamere su postavljene na magistralnom putu, isto i na regionalnom, i na lokalnim putevima,”
kaže Snežana Ružičić načelnik opštine Jezero

Sporazum o ovom projektu između MUP-a i opštine Jezero potpisan je prije godinu dana. Riječ je o projektu po ugledu na velike gradove, poručuje prvi čovjek MUP-a. Dragan Lukač vjeruje da će video nadzor imati i preventivnu ulogu, i da će bezbjednost biti na većem nivou.

“Vidite danas da smo upravo u ovom periodu i završili. Opština Jezero je uložila određena sredstva i kupila opremu, MUP je pomogao u instalisanju te opreme, uvezivanja u sistem i sad imamo u opštini 17 kamera koje nadgledaju,” rekao je Lukač.

Da se kamere nađu što prije na teritoriji opštine Jezero, pomogla je i Agencija za bezbjednost saobraćaja. Sufinansirala je dio ovog projekta.

Koliko je značajno postavljanje nadzornih kamera pokazuje i podatak da je upravo zahvaljujući kamerama u ovoj opštini riješeno već jedno krivično djelo, riječ je o krađi. 

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок