Aleksandar Radeta

Opozicija u Srpskoj je žrtvovala Srebrenicu da bi se poništili izbori u Doboju

  • 22.01.2021. 20:40

Član Republičke izborne komisije, Aleksandar Radeta kaže da je odluka CIK-a o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici politička i da je opozicija je u Republici Srpskoj žrtvovala Srebrenicu da bi se poništili izbori u Doboju.

"Samo protestovanje posmatrača na dan izbora, donošenje akreditacija itd. to je organizovano. Sav taj haos u Doboju, ali i drugim mjestima, međutim, u drugim mjestima su gradske i opštinske komisije izbjegle zamke koje je postavio predsjednik CIK-a dva dana prije izbora, kada je naveo da se treba pridržavati Izbornog zakona da se posmatračima mora obezbijediti prisustvo, ali da se mora držati epidemioloških mjera. Ako ćemo raditi i jedno i drugo, onda je to nemoguće. Doboj je mjesto sa 69 političkih subjekata i u jednu prostoriju je nemoguće smjestiti i članove biračkih odbora, posmatrače itd.", kaže Radeta.

Da li je očekivao odluku CIK-a o poništavanju izbora?

"Odluka je očekivana. Pozvao bih se na član zakona, opšteg imovinskog zakonika za Crnu Goru od 1888. godine, koji kaže "što se grbo rodi, grbo ne ispravi", tako i ovi izbori i izbor članova komisije, način na koji su izabrani, raspisivanje izbora, nezakonito odlaganje, a isto tako nezakonito donošenje odluka po žalbama, apelacijama i ostalo. Ovo su po meni političke odluke i svi smo mi ovo očekivali kada nisu potvrđeni izbori u Doboju i Srebrenici. Nepojmljivo je poništavanje izbora u Srebrenici, zbog onog što je navedeno trebalo je poništiti sve izbore u BiH", rekao je Radeta.

Ostatak pogledajte na:

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм