Opozicija tvrdi da Dodik napada Vučića, a zapošljavaju ljude koji su ga napadali

  • 07.02.2021. 13:52

Prethodnih dana svjedoci smo mnogobrojnih izjava opozicije koja tvrdi da Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjendištva BiH napada Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, a upravo su oni ti koji zapošljavaju ljude koji su ga napadali.

Naime, Dejan Šantić savjetnik ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloša Lučića, koji je član DNS-a, još 2017. godine vrijeđao je Aleksandra Vučića na društvenim mrežama. 

Vučić je tada bio u posjeti Istočnom Sarajevu i obećao milionski pomoć, ali je Šantić, koji je tada bio predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo i član Srpske radikalne stranke na najvulgarniji način na društvenim mrežama izvrijeđao i iznapadao Vučića.

Šantić je na svom facebook profilu uz fotografiju na kojoj je predsjedniku Srbije dodao tradicionalnu albansku kapu protestvovao zbog "izdaje svojih poslanika na Kosovu":

"Nevjerovatno izgleda kako je pi...kousti Vučić svojom posjetom Istočnom Sarajevu uspio da u potpuno drugi plan stavi izdaju svojih poslanika u tzv Kosovu i njihovu podršku ratnom zločincu Haradinaju! Mediji iz RS-a prenijeli su tu vijest kao neku sporednu, a pažnju su posvetili obećanim milionima evra – kao da ti isti evri mogu zasjeniti izdaju i pripreme terena da Vučić prizna i nezavisnost tzv. Kosova u dogledno vrijeme. Isto tako nestvarno djeluje da gotovo niko u RS-u nije prepoznao namjeru pi...koustog da iznenadnim ulaganjima u RS i približavanju vlastima RS-a, dotični želi malo da ublaži posljedice onoga što radi na Kosovu i Metohiji, te na taj način se i malo približi Ruskoj federaciji i nastavi sjediti na dvije stolice (istina, veći pritisak gu*icom pravi na stranu Kurtza i ostalih njemu dragih zapadnih političara)", napisao je savjetnik Šantić tada na svom Facebook profila.

Nakon ove objave uslijedila je smjena Šantića sa mjesta predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, koju su inicirali kadrovi SNSD-a.

Dejan Šantić je nakon toga podnio ostavku na sve stranačke funkcije i napustio SRS. Iako je nakon napuštanja radikala negirao da mu je DNS bliska politička opcija, članovi DNS-a javno su odjavljivali fotografije sa političkih aktivnosti na kojima se nalazi i Šantić. 

Smijenjen u Istočnom Sarajevu zbog FB statusa o Aleksandru Vučiću

Ministar ponavljač formirao kabinet: Bivši Šešeljev radikal i sin biznismena novi savjetnici u Ministarstvu za ljudska prava

 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина