Željka Cvijanović

Opozicija priprema incidente da bi za to optužila vlast

  • 28.08.2018. 16:36

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Šekovićima ocijenila da opozicija priprema incidente da bi za to optužila vlast.

"To će se dešavati u kontinuitetu, napravili su jednu histeričnu atmosferu u kojoj za sve živo što se dešava nastoje da optuže vlast, a meni djeluje da je stvar potpuno drugačija", rekla je Cvijanovićeva, komentarišući tvrdnju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da vlast u Srpskoj za predstojeće opšte izbore priprema incidente teškog karaktera s ciljem, kako kaže, disciplinovanja Banjaluke u kojoj gubi podršku.

Prema njenim riječima, organi i institucije Republike Srpske rade na jačanju Srpske.

"Ne pada nam na pamet da pravimo bilo kakve razdore niti histerične stvari u Republici. To je do sada, nažalost, bilo obilježje ponašanja opozicije", istakla je predsjednik Vlade Srpske.

Ocijenivši takvo ponašanje opozicije kao neodgovorno, ona je rekla da su u mnoga dešavanja u Republici Srpskoj upleteni oni koji ne žele da vide ni jaku Republiku niti jake institucije.

"Ne žele da vide artikulisan politički stav, ne žele da vide ozbiljne ljude koji se na ozbiljan način bave svojim poslovima", konstatovala je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da razni centri moći pomažu opoziciji u pravljenju haotične situacije, kreiranju raznih insinuacija, uplitanja porodica političara na vlasti u to, te diskreditovanja kandidata.

"Sigurna sam da su građani to sve prepoznali. U suštini naša je mogućnost da se okupljamo širom Republike Srpske i da zajedno proslavljamo svaki naš uspjeh, praznike. To pokazuje da je Republika Srpska sremna da se odupre", naglasila je Cvijanovićeva.

Navodeći da se zna kako je Savez za promjene radio u prethodne četiri godine, Cvijanovićeva je navela da zna s kim i na koji način "šuruju".

"Njima je na pameti da se pravi haos i nestabilnost. Što se tiče vlasti, vrlo smo stabilni, smireni i idemo zajedno sa našim narodom u ove izbore, da odradimo i taj politički zadatak kako bismo poslije toga mogli sve ove druge zadatke da radimo", poručila je Cvijanovićeva.