Štab za vanredne situacije

Onlajn nastava u svim školama u Republici Srpskoj

  • 21.03.2021. 15:25

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da je, u okviru mjera koje je donio Republički štab za vanredne situacije, na sedam dana obustavljena kompletna nastava u školskim objektima u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj i da se nastava organizuje onlajn.

Ona je rekla novinarima, nakon sjednice Štaba, da se u narednih sedam dana zatvaraju i ustanove kulture, dok će predškolske ustanove nastaviti sa radom.

"Pratićemo situaciju i tako postupati. Ujutro će ministarstvo dati instrukcije svim školama po pitanju organizacije rada, kao i instrukcije nenastavnom osoblju da samo oni koji imaju potrebu dolaze u školske objekte ukoliko to zahtijevaju njihovi poslovi", navela je Trivićeva.

Ona je istakla da se sve vrijeme dok je trajala nastava u školskim objektima uspijevao smanjiti broj zaraženih virusom korona, ali da je porastom broja oboljelih u Srpskoj od određenog broja škola zatraženo da nastava bude prebačena na onlajn.

Trivićeva je ujedno i apelovala na širu javnost Srpske i na sve građane da svako da doprinese smanjenju širenja virusa korona.