Nove mjere u Srpskoj

Omogućen ograničen rad pijacama i trgovinama bijelom tehnikom

  • 31.03.2020. 14:36

Novim zaključkom Republičkog štaba o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, između ostalog, omogućen je rad u ograničenom vremenu trgovinama bijelom tehnikom, vodomaterijalom i sanitarijama, građevinskim materijalom, auto dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, elektromaterijalom, keramike i boja i lakova.

Ovo je saopšteno nakon sastanka Glavnog koordinacionog tima, na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u RS, te analizirano sprovođenje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjera banjalučkog Štaba za vanredne situacije u borbi sa virusom korona u RS.

– Takođe, omogućen je i rad u ograničenom vremenu tržnicama na veliko, tržnicama na malo, odnosno, pijacama, i stočnim pijacama. Svi ovi subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u uputstvu JZU „Institut za javno zdravstvo RS“ za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu – navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Тагови: