Povodom održavanja EJOF

Olimpijska baklja stigla u Banjaluku FOTO

  • 01.02.2019. 15:17

Najviši zvaničnici Republike Srpske dočekali su danas u Banjaluci olimpijsku baklju povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/.

Baklju je Darku Saviću, kajakašu, predao Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, grada koji će uz Sarajevo biti domaćin EYOF-a. 

Omladinska olimpijada će mnogo značiti za promociju turizma u Republici Srpskoj, rekao je premijer Radovan Višković.

"Vlada je prepoznala manifestaciju i uložila preko četiri miliona maraka. Svi tereni su spremni da dočekaju takmičare", ističe Višković.

Svečana ceremonija održana je u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, a baklju su dočekali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Srpske Radovan Višković, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović i još nekoliko ministara Srpske.

Plamen mira juče su na Olimpijskom stadionu u Rimu preuzeli gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka. 

Na EJOF-u 2019, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, učestvovaće sportisti iz 46 zemalja, a prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta. 

Zimski Evropski omladinski olimpijski festival svečano će biti otvoren 10. februara na Stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.