Iz Rima došla u ruke domaćinima

Olimpijska baklja stigla u Banjaluku

  • 01.02.2019. 19:18

Republika Srpska i BiH su domaćini 14. Evropskog olimpijskog festivala mladih. Kako tradicija i nalaže, olimpijska baklja je iz Rima došla u ruke domaćinima. 

Plamen mira juče su na Olimpijskom stadionu u Rimu preuzeli gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i Sarajeva Abdulah Skaka. Pred zgradom Vlade u Banjaluci, Vuković ga je predao kajakašu Darku Saviću, a ceremoniji su prisustvovali najviši zvaničnici Srpske. 

"Vlada Republike Srpske je prepoznala ovu manifestaciju, pomogla negdje preko četiri miliona maraka održavanje ovog festivala i siguran sam da će benefiti koji će takmičari i svi oni koji budu učestvovali na ovom festivalu ponijeti iz Srpske i BiH u narednom periodu donijeti značajne koristi i za Republiku Srpsku i za BiH", kaže premijer Srpske Radovan Višković.

"Ponosna sam što olimpijska baklja ponovo gori na ovim prostorima i što smo mi danas domaćini jednog izuzetno značajnog događaja. Prije svega iskoristila bih priliku da pozdravim naše istaknute sportiste i da iskažem nadu da će Srpska i u budućem periodu da iznjedri nove olimpijske šampione", kaže Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Srpske. 

Gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva su zahvalni vlastima na pomoći koju su pružili kako bi festival protekao u najboljem redu. Novac koji su uložili je, kažu, obezbijedio to da svi tereni budu spremni na vrijeme.

"Za mene je kao gradonacelnikia Istočnog Sarajeva ovo važan dan. Mislim da je dobro što smo došli prvo u Banjaluku , u Republiku Srpsku, iz više razloga. Srpska je u značajnoj mjeri pomogla održavanje EJOF-a, naročito kada su u pitanju borilišta u Istočnom Sarajevu, i na druge načine, a prije svega finansijski", ističe Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

"Želim se zahvaliti domaćinima na današnjem prijemu i iskreno vjerujem da će EJOF biti do sad nabolje organizovani EJOF od svih koji su iza nas, jer mi gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo smo zaista spremni za to, želimo vjerovati da je ovo dobra platforma za sve nas", rekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Zvaničnici očekuju da će EJOF Srpskoj donijeti više od sportskog duha. Ovo je, kažu, odlična prilika za promociju turizma. Ne kriju da se nadaju da će barem neko od pobjednika olimpjade mladih biti iz Republike Srpske.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)