Milorad Dodik

Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije, kreću smjene

19:41, 10.10.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Svi koji su radili protiv interesa koalicije biće kažnjeni, niko neće biti pošteđen, određene stvari po tom pitanju već se dešavaju - poručio je to Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Većinu u parlamentu, kaže, ima već u ovom momentu. Dio te većine, sigurno je, neće biti ni koalicioni poslanici koji su radili mimo zajedničkih interesa. Mjesta neće naći niko ko je radio mimo dogovora, a biće ispitano i svako eventualno kršenje Zakona.

 Utvrdi li se da je toga bilo, biće i sankcija. Niko nije zaštićen, poručuje predsjednik Srpske.

"Sve što nije bilo u skaladu sa zakonom biće procesuirano, i mi nikoga nećemo štititi, svi one za koje utvrdimo i minimalne dokaze neće ostati na svojim direktorskim mjestima. Već se sada pojedinii smijenjuju i u ovom trentku", kaže Dodik.

O imenima, predsjednik Srpske puno ne govori. Te koji su radili protiv koalicije, nazvao je mangupima.

Otkriva samo da je direktorica Šumskog gazdinstva Kotor Varoš, Daliborka Kerezović, inače član DNS-a, već napisala ostavku što je bolje po nju jer je u toku njena smjena. 

Odbacićemo svakog ko je koristio koalicione resurse, a radio za protivkandidate, kaže predsjednik Milorad Dodik.

"Ja se zahvaljujem Marku Paviću na jednom korektnom odnosu koji je pokazivao u pogledu izborne kampanje, ali neki njegoi mangupi su neke stvari uradili veoma loše, a ukoliko Marko Pavić pristane da se odrekne tih ljudi, on je naš i dalje koalicioni partner", kaže Dodik.

Na današnju kafu u Palati, pozvani su i Vukota Govedarica i Mladen Ivanić. Nisu se pojavili. Njihova odluka, čekao sam ih 25 minuta, pristojno i dovoljno, kaže Milorad Dodik. On se na vrijeme vratio iz Broda.