Oglasio se Rajko Dukić povodom priloga ATV-a o "Distriku Srebrenica"

  • 05.02.2021. 10:30

Rajko Dukić, prvi čovjek kompanije Boksit, oglasio se pismom povodom priloga ATV-a o "Distriku Srebrenica" u kojem ističe da nisu tačni navodi da se nekada sastao sa Ćamilom Durakovićem, kao i da nije boravio u Londonu radi dogovora o smještanju radioaktivnog otpada iz Evropske Unije u rudnik Srebrenica.

"U Vašoj informativnoj emisiji, "Centralne vijesti", emitovanoj 04.02.2021. godine, objavili ste neistinu, stavljajući me u kontekst određenih, aktuelnih dešavanja, vezanih za izbore u Srebrenici i formiranje nekakvog Distrikta, sa čime nemam baš nikakve veze, kao i sa mojim navodnim boravkom u Londonu, radi dogovora o smještanju radioaktivnog otpada iz Evropske Unije u rudnik Srebrenica, kao i na površinske kopove, na kojima je eksploatisana ruda boksita, a koji se nalaze na području opština Srebrenica i Milići, gdje mi je, za uzvrat, obećano resorno ministarstvo, nakon rušenja aktuelne vlasti", stoji u pismu Dukića.

On naglašava da u rudniku Srebrenica nikada nije bio, i da se Ćamilom Durakovićem nikad nije sreo ni čuo.

"U Londonu sam bio, prvi i poslednji put, 1982. godine. Niko nikada niti me je zvao, niti sam imao bilo kakve kontakte, sa bilo kim, niti iz Londona, niti iz Evropske Unij. Mladenu Grujičiću želim da obnovi mandat načelnika, a Vladi, da radi do kraja mandata, svoje poslove koje inače obavlja odgovorno i savjesno", navodi se u pismu Rajka Dukića.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм