Mrakovica

Održan godišnji sastanak RUGIPP-a

  • 10.09.2019. 10:06

U Mrakovici je održan godišnji sastanak rukovodstva Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove kojem je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Na sastanak je stiglo 48 šefova područnih jedinica RUGIPP-a, a bio je i predstavnik Pravobranilaštva Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske i RUGIPP zajedničku saradnju su ocijenili kao odličnu, a iskoristili su priliku i da kritikuju, ali i hvale rad područnih jedinica.

Razgovaralo se i o budućem radu u pogledu smjernica koje Uprava treba da ispuni, a da zadovolji obaveze ekonomske politike koju je usvojila Vlada Republike Srpske. Iz RUGIPP-a kažu da se traže smjernice kada je riječ o novom zapošljavanju, odnosno nova sredstva koja su potrebna Upravi kako bi ispratila sve buduće infrastrukturne projekte i riješila imovinskopravne odnose u postupcima eksproprijacije. Direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović podsjetila je da je prošlogodišnji sastanak rezultirao promjenom sedam šefova područnih jedinica.

"U narednom periodu to takođe planiramo tamo gdje smo vidjeli da nisu odgovorili zadataku, gdje područna jedinica ima zastoj u radu, a takođe gdje se i građani kao krajnji korisnici naših usluga žale na lični odnos, odnos kakav jedan državni službenik treba da ima kao predstavnik Vlade Republike Srpske prema samom građaninu", kaže direktor RUGIPP-a.

Da RUGIPP ima odriješene ruke da zaposli dovoljan broj ljudi kako bi bile ubrzane procedure rješavanja imovinsko - pravnih odnosa, kaže predsjednik Vlade Republike Srpske. Radovan Višković kaže, Vlada je odobrila i rebalans budžeta RUGIPP-u i nedostatak kadra ne smije biti prepreka.

"Nama je najmanji trošak plata nekog čovjeka koji će da radi taj svoj posao i da završimo tu eksproprijaciju i imovinsko - pravne odnose što prije", poručio je Višković.

On je naglasio da je RUGIPP nosilac poslova eksproprijacije, te da će Vlada, ako treba, donijeti nova zakonska rješenja, leks specijalis, kako bi se procedure smanjile.

"Ne možemo više dozvoliti sebi luksuz da za određene stvari čekamo godinu, dvije, tri, nego moramo to operativno, brzo rješavati. Da bismo uopšte došli u poziciju da pokrenemo investicione cikluse i na auto-putevima, i na hidrocentralama, i na magistralnim i regionalnim putevima, glavni uslov početka bilo kakvih radova je rješavanje imovinskopravnih odnosa", istakao je Višković.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм