"Stop nasilju, budimo ljudi"

Održan protest ispred Skupštine opštine Teslić

  • 22.04.2019. 19:41

"Stop nasilju, budimo ljudi" - ovo je jedna od poruka koja je stigla iz Teslića. Stotine SNSD-ovaca danas je prošetalo gradom, u znak podrške Draganu Bogdaniću koji je fizički napadnut prošle sedmice u centru grada.

"Stop nasilju na ulicama, da se ne dešavaju takve stvari".
 
"Pružamo podršku doktoru Bogdaniću. Bez nasilja u Tesliću".

"Ovo što se desilo doktoru Bogdaniću može se sutra desiti bilo kome od nas i tu smo da pošaljemo glasnu poruku", rekli su građani Teslića. 

Povorka podrške išla je od prostorija opštinskog SNSD-a do zgrade u kojoj je održana vanredna sjednica Skupštine opštine. Osude napada stigle su od odbornika i rukovodstva teslićke skupštine. 

"Trebamo poboljšati bezbjedonosnu situaciju. Da trebamo na neki način u narednom periodu uvesti video nadzor. Da se preispitaju aktivnosti po pitanju procesuiranja i nalogodavaca eventualnih", istakao je Miroljub Letić, predsjednik Skupštine opštine Teslić. 

"Mi smo danas oštro osudili sam taj čin nasilja. Nažalost, ovdje danas nije bio prisutan jedan broj odbornika, načelnik opštine i načelnici odjeljenja. Žao mi je što to nisu uradili jer smo očekivali da zajedno donesemo zaključke i osudu napada kao što smo radili u prethodnom periodu", naglasio je Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Teslić. 

Skupština je u zaključcima, kao moguće nalogodavce, između ostalih, navela teslićkog načelnika Milana Miličevića i predsjednika Kluba Socijalista Dragutina Škrebića. Takve navode u socijalistima i SDS-u, čiji odbornici nisu bili na sjednici, odbacuju.  

"Svima je poznato da se ovdje radi o unutarstranačkim nesuglasicama i pozadina ovoga svega neraščišćeni njihovi računi", istakao je Milan Kasapović, predsjednik Kluba odbornika SDS-a Teslić. 

"Mi oštro demantujemo te navode i da Socijalistička partija uopšte ima ikakve veze sa ovim slučajem", rekla je Dobrila Drinić Malić, odbornik SP u SO Teslić. 

Bogdanić je ranije rekao da napad ima političku pozadinu. Danas se zahvaljuje na podršci koju je dobio i tvrdi da je napad bio planiran. Kaže da nalogodavce krivi više od napadača. 

"Ne bih volio da se bilo kome ovo desi. Teške posljedice ostavi na samog čovjeka, računajući da je to nemoguće. Ja sam uvijek hodao sam, nastaviću da to isto radim. Moj politički rad neće biti ništa promijenjen. Ja ću se boriti i za Teslić, i za Republiku Srpsku i sada sa pozicije poslanika u Parlamentu BiH", rekao je Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD-a Teslić. 

Na vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta nije bilo ni odbornika SDA i SDP-a. Skupštinska većina tvrdi da je to loša poruka. Kažu da odbornici moraju voditi računa o svim građanima Teslića bez obzira na to iz koje političke partije dolaze. Dragana Bogdanića, prije pet dana, u centru grada fizički je napao Ilija Pavlović iz Teslića, kome je određen jednomjesečni pritvor.