Miroslav Vujičić

Odobreno zapošljavanje 2.060 radnika

  • 04.09.2020. 13:51

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske donio je danas odluku o odobravanju zapošljavanja 2.060 radnika, a vrijednost ovog programa iznosi oko 10,6 miliona KM, izjavio je direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

On je naveo da će u okviru odobrenog programa u Republici Srpskoj biti zaposleno 2.060 radnika iz različitih kategorija - pripravnika, djece poginulih boraca i ciljnih grupa u privredi.

"Najviše sredstava smo odvojili za program zapošljavanja ciljnih grupa u privredi, gdje ćemo finansirati zapošljavanje skoro 1.100 radnika", rekao je Vujičić na Palama.

On je istakao da je interesovanje za programe koje realizuje Zavod za zapošljavanje bilo veliko i da je broj zahtjeva bio gotovo dva i po puta veći od planiranih sredstava.

"Uspjeli smo da obezbijedimo dodatnih pet miliona KM, tako da će na kraju ukupna vrijednost programa biti oko 16 miliona KM i zaposlićemo 3.000 radnika", precizirao je Vujičić.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske iskazala razumijevanje za potrebe Zavoda za zapošljavanje, koji je primio zahtjeve za zapošljavanje 5.000 radnika, i juče izmijenila Akcioni plan zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2020. godinu.

"Na nama je da sačekamo objavu Akcionog plana i da proširimo program zapošljavanja za 1.000 radnika. Faktički obuhvatićemo dvije trećine zahtjeva u ovoj godini", istakao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, epidemija virusa korona uticala je na rad Zavoda, koji je morao da redukuje planirane programe zapošljavanja.

"Prošle smo godine imali 30 miliona KM za zapošljavanje, a u ovoj 16 miliona KM. S obzirom na situaciju, zadovoljni smo i ovim", konstatovao je Vujičić.