Doboj muče pitanja

Odlazi li Obren Petrović?

  • 13.07.2018. 19:19

Odlazi li Obren Petrović zaista u Sarajevo i ko će ga naslijedati? O tome vrvi Doboj nakon što je postalo jasno da prvi čovjek grada kreće u trku za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Analitičari nemaju dilemu da je Petrović na putu da realizuje san od prije četiri godine. 

„On je imao namjeru da se već 2014, poslije poplave, kandiduje, međutim, nije mu dozvolio tadašnji predsjednik SDS-a Bosić, jer on je shvatio nakon poplave da nije tako lagodno načelnikovati. Ima tu i problema kojih se on želi otarasiti na taj način“, smatra analitičar Vasilije Šajinović. 

Tome u prilog ide činjenica da se teren priprema od januara. Tada je Gradski odbor Glavnom odboru SDS-a predložio Govedaricu za predsjednika, a Petrovića za Parlament BiH. Dok Petrović planove ne otkriva, u SDS-u već znaju da će imati svog kandidata za nasljednika.

„Ne bi se kandidovao za nosioca liste da ne može da prođe. Normalno da će imati kandidata, to je najjača partija u Doboju i imaće svog kandidata“, kaže Nebojša Marić, zamjenik gradonačelnika Doboja. 

U Petrovićeve ambicije ne sumnja ni opozicija. O zamjeni za njega će kada sve bude crno na bijelo. 

„O tome ćemo razmišljati i dati svoje mišljenje tek poslije izbora, kada budemo znali da li Obren stvarno ide ili ne ide“, kaže Uroš Gostić, predsjednik GO SNSD-a Doboj. 

SNSD ne krije da im je prihvatljiva i ideja o jednom zajedničkom kandidatu za novog gradonačelnika. To je tek jedna od opcija po kuloarima, za koju se vezuje ime bivšeg premijera. Neki na tom mjestu vide socijalistu, drugi spominju dva imena iz SDS-a. Niko ne sumnja da će Petrović otići, ako bude želio. Svi su jednoglasni i da nasljednika ne čeka lak posao. Izvjesno je da Doboj, ako Petrović ode, čekaju vanredni izbori za gradonačelnika. I to već u januaru.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.