Ministar unutrašnjih poslova Srpske

Odgovor Dragana Lukača na Mektićeve napade na institucije Srpske

  • 21.07.2018. 12:22

Odgovor ministra Dragana Lukača na neistine Dragana Mektića koje je iznio gostujući na BN televiziji.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Sarajevski klovn od ministra u liku Dragana Mektića ponovo se drznuo da napada i kriminalizuje institucije Republike Srpske.

Ovo je jednan od njegovih već nebrojenih pokušaja da uruši kredibilitet institucija i same Republike Srpske. Isto je uradio sa neutemeljenom pričom o paravojnim i parapolicijskim jedinicama sa kojom je svjesno nanio ogromnu štetu Republici Srpskoj na unutrašnjem i međunarodnom planu. Ova priča se pokazala kao potpuno izmišljena, a u cilju destabilizacije i vođenja specijalnog rata protiv Republike Srpske na čijem čelu stoji sarajevski "državni ministar" Mektić. On i dalje uporno i vrijedno radi protiv svega što ima obilježje i predznak "srpsko", a po naređenju svojih nalogodavaca iz Sarajeva. Oni ga drže upravo zbog potrebe da se obračunavaju sa institucijama Republike Srpske po starom Muratovom principu da će to Srbi bolje uraditi za njihov račun nego i sami muslimani.

I upravo tako pošalju i koriste kao klovna u cirkusu "našeg ministra", kako je to jednom prilikom sam izjavio Naser Orić za srbina Mektića. Istog onog kojeg izvuku iz zadnjeg džepa i pošalju da blati Republiku Srpsku, a on sav sretan to radi sa velikim elanom, a sve samo da mu ne izvuku iz zadnjeg džepa krivičnu prijavu za ratna dešavanja u Prnjavoru, koja već stoji spremna u Tužilaštvu BiH i samo čekaju da Mektić kaže da nešto nije spreman uraditi protiv institucija RS, pa da je aktiviraju. Ali on je spreman prodati i narod i Republiku, i obraz i čast koje je odavno bacio pod noge samo da bi zadržao stolicu u Sarajevu sa koje pljuje na Republiku Srpsku, a koja mu garantuje sigurnost od procesuiranja na Sudu.

Po istom naređenju je "njihov ministar" a Srbin Mektić svakodnevno napadao Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da se naoružava i da to nije potrebno i legalno, jer po njegovom stručnom mišljenju Srbima na ovom prostoru ne prijeti nikakva opasnost, bez obzira što u BiH postoje hiljade radikalnih islamista spremnih da prvom prilikom ponovo sijeku srpske glave. Međutim "njihov ministar", a srbin Mektić neće da priča o tome, jer nije dobio odobrenje od svojih mentora i nije priča na štetu Republike Srpske za koje je on zadužen da provodi.

U istom stilu je i njegova zadnja cirkuska predstava i izjava za BN TV da vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "dila drogu" i da on ima za to čvrste argumente, ali samo mu treba da SZP dobije podršku u oktobru na izborima da bi on mogao da se obračuna sa kriminalom u Republici Srpskoj. Valjda da se obračuna sa kriminalom u svom stilu kao što obećava skoro četiri godine iz Sarajeva, a svaku izjavu o velikom kriminalu u Republici Srpskoj, koji nikako da dokaže, dok u Federaciji BiH sve cvijeta od poštenja i niko nije zapamtio nijednu takvu Mektićevu izjavu. Osim ako mu je bila potrebna za lične obračune sa pojedincima.

Ako čovjek na poziciji ministra bezbjednosti sa čvrstim argumentima o "dilanju droge", kao što on kaže, nema mogućnosti da pokrene postupak o kriminalu onda je potpuno nesposoban ili je samo lažov bez ikakvog argumenta koji i dalje pokušava da blati institucije RS kao i ranije.

Pozivam Mektića da svoje "čvrste argumente" dostavi njegovom prijatelju direktoru Perici Staniću i SIPA-i, koja je Upravna organizacija u njegovom Ministarstvu bezbjednosti, da ispitaju sve u vezi njegovog navoda i za to ne moraju čekati oktobar, jer imaju sve zakonske mogućnosti ako imaju i navodne Mektićeve dokaze, za koje odgovorno tvrdim da su lažni i izmišljeni kao i sve što on radi svih ovih godina zabavljajući narod svojim klovnovskim predstavama. Takođe, pozivam i Republičko tužilaštvo Republike Srpske da pozove Mektića i uzme izjavu od njega u cilju utvrđivanja istine na okolnosti koje je iznio na BN televiziji, optužujući vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske čime je počinio krivično djelo lažnog prijavljivanja po KZ RS i na osnovu kojeg mora odgovarati".