Skupština grada Prijedora

Odbornici DNS-a i formalno napuštaju klub

  • 01.03.2019. 16:49

Šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora Goran Predojević rekao je danas da nije obaviješten o tome da li su četiri odbornika ove stranke napustila stranački klub.

Predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović rekao je da je na godišnjem odmoru već neko vrijeme, da po potrebi odlazi na posao, ali da nije dobio informaciju o eventualnim promjenama unutar skupštinskih klubova. 

RTRS je danas objavio da su četiri odbornika DNS-a napustila ovaj klub i najavila samostalno djelovanje, kao i fotografiju obavještenja koje su Predrag Starčević, Duško Miletić, Želimir Kos i Goran Vučkovac adresirali na Skupštinu grada i njenog prvog čovjeka, a na kojoj je datum 27. februar. 

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Prijedora, održanoj 13. februara, Predrag Starčević i Duško Miletić glasali su suprotno od Kluba odbornika DNS-a, što je prvi put u posljednjih 15 godina, koliko je ova stranka na vlasti u Prijedoru. 

Na lokalnim izborima 2016. godine DNS je dobio 10 mandata, SNSD osam, SDS pet, SDA tri, PDP dva, a SP, DF i predstavnici nacionalnih manjina po jednog. 

Prvo odstupanje od ovih izbornih rezultata desilo se početkom prošlog mjeseca kada je jedini odbornik socijalista Ranko Kolar istupio iz stranke i najavio da će djelovati u skladu sa politikom Demosa.