Radovan Višković

Od uprava preduzeća tražiti red, rad, disciplinu i pozitivne poslovne rezultate

  • 11.10.2019. 08:25

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će od uprava preduzeća tražiti red, rad, disciplinu i pozitivne poslovne rezultate.

"Negativni rezultati mogu samo biti posljedica više sile, a nikako ljudskog faktora", poručio je Višković.

Govoreći o pokretanju odgovornosti i smjenama u menadžmentu javnih preduzeća koja imaju loše rezultate, Višković je naglasio da je pozvao direktora "Šuma Republike Srpske" i saopštio mu da je on završio svoj dio posla, a da od njega očekuje nastavak.

"Na tome ću istrajati. Sljedeći po toj odgovornosti su uprava preduzeća i Nadzorni odbor. Ne želim da se 24 časa dnevno i 30 dana u mjesecu bavim javnim preduzećem, šumskim gazdinstvima i njihovim problemima. Očekujem da to radi uprava javnog preduzeća. Od menadžmenta očekujem dalje poteze, a da ne bi bila priča samo o 'Šumama', tako je sa svima", istakao je Višković.

On je za RTRS rekao da Savjet ministara može da bude formiran u toku jednog dana ili kada strane u BiH, a prije svega stranke pobjednice izbora, to žele da učine bez uslovljavanja.

"Sve dok neka strana želi uslovljavati neku drugu, to se neće desiti. Ukoliko svi shvate da Savjet ministara treba Federaciji BiH koliko i Republici Srpskoj, da treba jednom, drugom i trećem narodu, da trenutna blokada nanosi štetu svim narodima u BiH, i jednom i drugom entitetu, onda će odustati od uslovljavanja", rekao je Višković.

On je naveo da čak i predstavnici evropske zajednice postavljaju pitanje zašto se ne pristupi formiranju Savjeta ministara, a potom pregovorima o godišnjem nacionalnom planu za članstvo u NATO-u i drugim otvorenim pitanjima.

"Očito je da pojedini političari iz Sarajeva misle da će Srpska odustati od svojih stavova. Nema od toga ništa! Imamo rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti i svi predstavnici Srpske su obavezni da je poštuju. Ne može niko iz Sarajeva očekivati da neki predstavnik Srpske zanemari tu rezoluciju. Nikada nisam volio koristiti termin izdaja, ali to bi zaista bila izdaja", rekao je Višković.