"Vozi oprezno, putuj bezbjedno"

Od danas pojačana kontrola saobraćaja u Republici Srpskoj

  • 12.08.2020. 00:38

Pojačana kontrola saobraćaja od danas počinje na putevima širom Republike Srpske. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova motriće na sve učesnike u saobraćaju. Odnos vozač-pješak, biciklisti, vozači traktora, motociklisti posebno će biti kontrolisani.

Pojačane će biti i kontrole na prisustvo alkohola, droge i psihoaktivnih lijekova u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Akcija će trajati do 16 avgusta, saobraćaj će biti kontrolisan u svako doba dana, kontrola saobraćaja biće rađena i u gradskim područjima, ali i na lokalnim, regionalim i nekategorisanim putevima.

I ova akcija policije odvija se u sklopu kamanje "Vozi oprezno, putuj bezbijedno". Traje još od prošlog mjeseca. Banjalučka policija sprovela je već pet različitih kontrola saobraćaja. Kontrolisano je sve, od brzine, do sigurnosti djece u saobraćaju. 

Da ima potrebe za ovakvim akcijama govore i brojke. Tako je od 26 kontrolisanih motociklista proteklog vikenda, svih 26 sankcionisano, uglavnom zbog nenošenja kacige. Sankcija je bilo i u periodu od 23. do 26. jula kada se posebna pažnja posvetila biciklistima i vozačima motocikla i mopeda.

"U toku mjeseca jula tačnije od 23. do 26. jula realizovana je akcija iz bezjednosti saobraćaja sa ukupno 278 vozača, 38 je sankcionisano zbog nenošenja kacige, 18 vozača nije imalo položen ispit A kategorije, 15 je istekla potvrda o vlasništvu i 15 vozača nije imalo registarsku oznaku od motocikla", istakla je Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka.

Da su ovakve akcije potrebne upravo tokom ljeta kažu i u Agenciji za bezbjednst saobraćaja. Zakon nije namijenjen samo vozačima putničkih automobila nego ga moraju poštovati svi. Kažu, veliki je broj sobraćajnih nezgoda u kojima su upravo glavni akteri vozači dvotočkaša.

"Ono što je karakteristično i za ovo ljeto i prethodna, da je sve više dvotočkaša i saobraćajnih nezgoda sa učešćem bicikala i pješaka. Nije rijedak slučaj da biciklista udari pješaka i da dođe do teških tjelesnih povreda", naglasio je Milija Radović, Agencija za bezbjednost saobraćaja.

Kontrola saobraćaja u Republici Srpskoj biće pojačana tokom cijelog avgusta. Posebno jer je tokom ljeta povećanja frekvencija vozila na putevima i rizik je veći za sve učesnike u saobraćaju. Na ovaj način cilj je spriječiti saobraćajne nezgode, naročito one sa težim posljedicama.

>>Pročitajte još<<

Najbolji sportisti i ljekari na listi SNSD-a za Banjaluku

Ko je Putinova kćerka koja je testirala vakcinu na sebi?

Pada broj zaraženih u Republici Srpskoj

Neko postavio sajlu na stazu za motocikliste, mladić zapeo i poginuo

"Deda je prije pola vijeka rekao, ne brinite za papire, Simovići su pošteni ljudi": Strahinja se 2020. godine i lično uvjerio u to 

"Ko ste vi? Izađite ili ću pozvati policiju": A onda je iznenada došao on

Danilo Lazović: "Kako će se zvati? Nek' se zove Srpska!"

Direktor bolnice o smrti mladog ljekara: Nije bio pozitivan na koronu

Ima li smisla kupovati polovnjak sa ogromnom kilometražom?

Vic dana: Znaš kakav mi je vic Fata ispričala

Тагови: