Četvrti put ove godine

Od danas u Ljubinju nova skupštinska većina

  • 09.12.2019. 18:58

Po dobrom starom običaju u Ljubinju se ponovo promijenila skupštinska većina i to četvrti put u tri godine. Rada Popović napustila je klub DNS-a a raširenih ruku je dočekalo pet SDS-ovaca i dva odbornika Socijalističke partije. Rada je novinare danas izbjegla ali njene kolege iz nove stare većine nisu. Znaju šta im je raditi.

"Mi ćemo danas podnijeti inicijativu na protokol za formiranje nove skupštinske većine. Mislim da ćemo napraviti novu skupštisku većinu koja će znati da radi svoj posao", kaže Stevo Drapić, odbornik SDS-a Ljubinje.

Zbog čestih promjena većine načelnik Ljubinja je napamet naučio dalju proceduru. Naravno prvi korak je promjena skupštinkog rukovodstva.

"U roku od 15 dana treba da bude nova skupština na kojoj će vrlo vjerovatno doći do tih smjena predsjedninak Skupštine i potpreedsjednika", kaže Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje.

Predsjednik ljubinjskog parlamenta iznenađen. DNS-ov Slaviša Janjić nije ni slutio da će tako brzo izgubiti predsjedničku fotelju.

"Nemam komentara odbornici imaju na to pravo, osam ruku je skupštinska većina i ako je tako ja im želim svaku sreću. Da li ste očekivali ovo? Ne nisam očekivao ali politička volja mandati su lični", kaže Slaviša Janjić, predsjednik SO Ljubinje.

Lični interesi su za sve krivi ističu u SNSD-u. I oni iznenađeni kažu nisu očekivali da će odbornica Popović napustiti većinu.

"Vjerovatno će ove ljude kazniti birači na sljedećim lokalnim izborima koji su za godinu dana", kaže Božo Ćuzulan, odbornik SNSD-a Ljubinje.

Zbog političkih previranja skupštinska sala u Ljubinju bila je prazna puna tri mjeseca. Baš zbog toga su važne tačke čekale u ladici. Zato su danas tribunu brzo usvojili nacrt rebalansa budžeta za ovu i nacrt plana budžeta za sljedeću godinu. Plan je da se u ljubinjskoj kasi dogodine nađe malo više od 2 miliona maraka.