Utvrđena trasa auto-puta

Od Beograda do Sarajeva preko Bijeljine i Brčkog

  • 23.05.2019. 19:15

Od Beograda do Sarajeva putovaće se auto-putem kroz Republiku Srpsku, i to trasom kroz Bijeljinu i Brčko, jednoglasno je odlučeno danas u Bijeljini. Nije bilo dileme, na sastanku prestavnika Vlade Republike Srpske, direktora Autoputeva Srpske i predsjedavajućeg predsjedništva BiH Milorada Dodika sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, oko ranije pomenute trase jednog od najvažnijih projekata koji povezuje Republiku Srpsku i Srbiju.

Prioritet je da se počne sa gradnjom dionice od Rače, prema liniji razgraničenja sa Brčko Distriktom, pa dalje prema Banjaluci, a tu je nezaobilazan prostor Bijeljine, kaže Dodik.  

"Konstatujem da je utvrđena trasa o kojoj je ranije razgovarano i neophodno je, koliko imam obećanje, do 20. juna biće usvojen prostorni plan na skupštini grada Bijeljine, i time da se stvore svi formalni uslovi oko dalje procedure oko izuzimanja, planiranja odnosno projektovanja. A kasnije, u toku godine, vjerujem što je prije moguće, da otpočnemo i izgradnju dionice," rekao je Dodik. 

Dio auto-puta od Kuzmina do gradnice sa Republikom Srpskom na listi je prioriteta Vlade Srbije. Put će od Brčko distrikta, nastavljati dalje kroz Tuzlu, pa do Sarajeva. Ostaje još da se na nivou BiH i Srbije završi međusobni sporazum o zajedničkoj tački, na čemu se već uveliko radi, poručuje srpski član Predsjedništva BiH. Semberijom će prolaziti trasa, koja nije samo prekretnica za Bijeljnu, već cijelu Republiku Srpsku, kaže Mićić.

"Mi smo danas sa predstavnicima i predjedavajućim Predsjedništva BiH i članovima Vlade i direktorima usaglasili trasu auto-puta od Bijeljine i prema Brčkom i dalje prema Banjaluci. I naravno od Bijeljine dalje prema Rači i prema Beogradu," rekao je Mićić. 

Republika Srpska nastavlja da niže kilometre auto-puta, kaže Dodik, a do sada je izgrađeno 120 kilometara koji povezuju najznačajnije dijelove Srpske. Nijedna dionica neće ostati nezavršena, a uskoro će auto-put spajati Doboj i Brčko distrikt, preko Modriče i Vukosavlja. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.