Ministarstvo zdravlja

Od 519 testiranih 28 novozaraženih

  • 07.05.2020. 19:02

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, u posljednja 24 sata, preminula su tri muškarca kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa. Preminuli pacijenti su imali više hroničnih udruženih oboljenja, saopšteno je iz najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj.

"Preminuli su sedamdesetosmogodišnji pacijent iz Čelinca, šezdesetšestogodišnji pacijent iz Dervente i osamdesetsedmogodišnji pacijent iz Banjaluke", saopštili su iz UKC-a Republike Srpske. 

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa, novi virus korona potvrđen je kod još 28 osoba, testirano je 519 laboratorijskih uzoraka. Prema mjestu prebivališta, 10 osoba je iz Banjaluke, šest iz Gradiške, po dvije osobe su iz Srpca, Laktaša i Čelinca, dok je po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Kotor Varoši, Kneževa, Dervente i Broda.

"Testiran je 31 radnik iz UKC-a Srpske, kao i 62 radnika iz drugih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj - Derventa, Kneževo, Bijeljina, Prnjavor, Prijedor, Istočno Sarajevo, Laktaši i Gradiška - i svi nalazi su negativni", saopštili su iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Testirano je ukupno 16 lica koja borave ili rade u domovima za starija lica, kao i 81 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su, takođe, negativni. U UKC-u Srpske ukupno se liječi 156 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju kovid-19 hospitalizovano je 45 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji pet pacijenata.

"Na Odjeljenju intenzivne medicine za pacijente sa kovid oboljenjem, kod pet pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, tri osobe su na neinvazivom modu mehaničke ventilacije, dok se jedan pacijent oporavlja nakon respiratorne podrške. Na staroj lokaciji Hirurgije je 19 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na staroj lokaciji Pulmologije je 78 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom", stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

U Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju zbrinuto je 55 pacijenata sa kovidom-19, u Opštoj bolnici Trebinje osam osoba, u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu jedan pacijent, u Bolnici "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru šest pacijenta i u Univerzitetskoj bolnici u Foči šest pacijenta.

Na sedam graničnih prelaza je, u Republiku Srpsku tokom 24 časa, ukupno ušlo 130 lica, 138 je izašlo iz karantina i upućeni su u lokalne karantine u opštinama, a trenutno se u karantinima na sedam graničnih prelaza nalazi ukupno šest lica. 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.043 slučajeva virusa korona, od posljedica kovida-19 preminula su 53 lica, a testirano je ukupno 15.988 lica.
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)