Petković za ATV

Očekujemo formiranje poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini

  • 02.09.2018. 21:52

Očekujemo dobar izborni rezultat u kojem će Ujedinjena Srpska postati parlamentarna partija i moći da formira poslanički klub u Narodnoj sklupštini RS, kaže potpredsjednik Ujedinjene Srpske, advokat Milan Pektović u emisiji "Jedan na jedan", na ATV-u.

On kaže da izlaze na izbore u svim izbornim jedinicama, mnogo rada sa ljudima i imaju jasno definisane strategije kako poboljšati život u Srpskoj. Petković kaže da Ujedinjena Srpska daje neupitnu podršku kandidatima SNSD-a za pojedinačne funckije na predstojećim izborima.

"Neupitna podrška Miloradu Dodiku za srpskog člana Predsjedništva BiH i gospođi Cijanović za predsjednika Srpske, jer je taj koncep za koji se mi zalažemo od početka, a to je odbrana Srpske, srpski interesi i smatramo da su i Dodik i Cvijanović branili srpske interese na najbolji način dok na drugoj strani, to nisu ni gospodin Ivanić, a ni Govedarica nisu dobro radili", kaže Petković.

On ističe da u Srpkoj imamo pogrešan koncept u kojem su mladi ljudi savjetnici starijim političarima i kaže da je to praksa koja treba da se okrene jer bi ti bilo mnogo produktivnije.

Petković ističe da liden Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić nije čovjek sukoba, nego je konstantno pod napadima političnik protivnika i da su njegove izjave samo reagovanje na te napade. 

On ističe da bi uspotavljanjem pravne država sa jakim i jasnim zakonima, istim za sve, učinilo i mladi koji misle na odlazak iz BiH promijenli svoje mišljenje. Petković ističe da imamo problem sa Ustavnim sudom BiH u kojem su stranci koji, kako kaže, "kroje kapu" u BiH.

Kaže da ne Ujedinjena Srpska nije u sjenici SNSD-a, da imaju svoje strategije za razvoj kompletne Srpske i svih oblasti u njoj, a ne samo parcijalne dijelove.

Aktuelne teme kao što su migrantska kriza i zabrana ulaska Zaharu Prilepinu u BiH za Petkovića predstavljaju problem koncepta BiH, jer ne zna se šta da se očekuje Sarajeva.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић