Radovan Višković

Očekujem maksimalnu podršku Dodika i Cvijanovićeve

  • 02.11.2018. 17:06

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, koji će biti predložen za mandatara nove vlade Republike Srpske, rekao je da vjeruje u tim koji čine novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, te da očekuje njihovu maksimalnu podršku.

"Očekujem njihovu maksimalnu podršku i mislim da meni ostaje samo da radim i sprovodim one odluke o kojima se, kao tim, zajedno dogovorimo, a koje će biti usmjerene u pravcu jačanja Republike Srpske, kako u ekonomskom, tako i u svakom drugom pogledu. I da, na kraju krajeva, građani Srpske od toga imaju boljitak", rekao je Višković za "Sputnjik". 

On je naveo da je koalicija okupljena oko SNSD-a dobila punu odgovornost za kompletnu političku i ekonomsku situaciju u Srpskoj, te dodao da je čast biti predsjednik Vlade, ali da on tu čast stavlja na drugo mjesto, a na prvo odgovornost i obaveze. 

"Ne mogu da kažem da sam nešto pretjerano srećan, ali, kao čovjek partije, moram da budem u toj priči. Znam kakve me obaveze čekaju. Dvanaest godina sam tu, u tri mandata bio sam narodni poslanik, bio sam i šef poslaničkog kluba, a prošao sam sada i u četvrti mandat", rekao je Višković.

On je naveo da je u ovom momentu politička situacija u Republici Srpskoj stabilna, što, kako je ocijenio, omogućava da se i ekonomski problemi lakše rješavaju. 

Čim rezultati izbora budu zvanično proglašeni, a novoizabrani funkcioneri stupe na dužnosti, Dodik će postati predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović preuzeće dužnost predsjednika Republike Srpske, a Višković je rekao da očekuje i da koalicija okupljena oko SNSD-a predloži i predsjedavajućeg Savjeta ministara, navodi "Sputnjik". 

"To su sve kadrovi SNSD-a, što znači da ćemo imati punu odgovornost za kompletnu situaciju u Republici Srspkoj, kako političku, tako i ekonomsku. Mislim da će nam sve te pozicije omogućiti da lakše prođemo kroz sva pitanja, nego neke vlade prije mene, kada je bilo opstrukcija na raznim stranama", rekao je Višković. 

On je objasnio da entitetske vlade imaju svoja ovlašćenja i rade po svojim zakonima, ali da se o nekim pitanjima odlučuje u zajedničkim institucijama. 

"Ako imate prolaz u zajedničkim institucijama, očekujem da i Vlada Republike Srpske lakše funkcioniše", smatra Višković. 

Što se tiče podrške koalicionih partnera, Višković je potvrdio da je razgovarao sa predsjednikom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem i da je dobio podršku kao budući mandatar. 

Višković je rekao da očekuje da se u narednim danima izjasne i stranački organi Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije. 

"Ne bih se bavio spekulacijama, šta da očekujem. Oni će uraditi ono što misle da treba da urade. Njihovo je pravo da li će me podržati ili neće. To je njihova odluka. Ja sam kandidat SNSD-a, a na organima naših koalicionih partnera jeste da se o tom prijedlogu izjasne", zaključio je Višković.  

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)