Pašalić na sastanku ekspertske misije

Obuka za prikupljanje statističkih podataka u poljoprivredi

  • 11.02.2019. 14:04

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić prisustvovao je danas u Banjaluci prvom sastanku Tajeks (TAIEX) ekspertske misije, od planiranih pet, koji će se održavati do 15. februara.

Cilj ove misije, koju predvodi ekspert iz Estonije Eduard Matvejev, jeste da se javni službenici obuče kako uspostaviti sistem za prikupljanje statističkih i terenskih podataka u sektoru poljoprivrede, što bi imalo veliki značaj za unapređenje procesa kreiranje mjera poljoprivredne politike, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Iako statistički zavodi imaju nadležnost u prikupljanju i objavljivanju statističkih podataka, službenici Ministarstva poljoprivrede često nisu u mogućnosti da adekvatno koriste sve potrebne statističke podatke koji se odnose na poljoprivredni sektor, jer se ti podaci objavljuju prekasno ili u formi koja nije odgovarajuća. 

Ovo predstavlja veliki problem u procesu kreiranja mjera poljoprivredne politike, pa je Tajeks ekspertska misija prvi korak ka unapređenju ove oblasti. 

Sastancima prisustvuju predstavnici Zavoda za statistiku Republike Srpske, Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske, Kancelarije za koordinaciju i harmonizaciju sistema plaćanja u BiH i predstavnici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)